Огляд Binance 2024

Що таке Binance?

Binance – це біржа криптовалют, заснована в 2017 році в Гонконгу, що швидко зростає і стала найбільшою у світі за обсягом торгів. Її початкове зростання та популярність були настільки вражаючими, що довелося фактично призупинити реєстрацію у січні 2018 року. Зараз Binance дуже добре зарекомендувала себе, пропонуючи клієнтам у всьому світі понад 40+ фіатних валют, 300+ криптовалют без комісії за депозит та надзвичайно конкурентоспроможні торгові комісії (максимум 0,1%).

Binance logo
  • Веб-адреса:  www.binance.com
  • Основне місце розташування:  Кайманові острови
  • Методи депозиту:   SEPA та банківський переказ (ACH), PayID, дебетова картка, кредитна картка, SWIFT, криптовалюта
  • Комісія за депозит:   Залежить від валюти та методу депозиту (0% – 3,50%)
  • Комісія за торгівлю:   0,015% – 0,1%
  • Валюти:   USD, GBP, EUR, CAD, AUD, HKD, JPY та ще 35
  • Криптовалюти:   BTC , ETH, XRP, LTC, BCH, EOS, XMR, TRX, XLM, NEO та більше 300+
  • Мобільний додаток:   Так

Загальні поняття про Binance

Binance – це багатофункціональна біржа, яка ідеально підходить для досвідчених криптотрейдерів та інвесторів, оскільки є безліч торгових інструментів і опцій. Потрібно визнати, що для новачка це може бути приголомшливим, але як тільки ви освоїте це, ви зрозумієте, чому Binance – така відмінна платформа. Ось 3 основні причини, через які варто звернути увагу на Binance:

1) У Binance надзвичайно низькі комісії, які вона може запропонувати через величезний обсяг торгів та велику клієнтську базу. Базова ставка для купівлі та продажу монет на ринку становить лише 0,1%, і може бути додатково знижена. Найпростіший спосіб отримати знижку – оплатити комісії за допомогою BNB (власний токен Binance). При використанні BNB ви автоматично отримуєте 25% знижку на комісію. Це означає, що замість того, щоб платити 0,1% за угоду, буде лише 0,075%! Крім того, якщо ваш 30-денний торговельний обсяг великий і у вас є певна кількість монет BNB, ви отримуєте додаткову знижку на торговельні збори.

2)   На Binance є більше 300+ криптовалют, і вони регулярно додають нові монети. Ви майже напевно знайдете монету, яку хочете інвестувати. Ви також можете купувати NFT на Binance.

3)   Binance пропонує безліч торгових опцій та інструментів, включаючи спотову торгівлю, маржинальну торгівлю, обмін P2P та ф’ючерси. Досвідченим трейдерам сподобаються докладні графіки та дані, доступні на платформі, а також використання лімітних ордерів та стоп-лімітів.

4) Binance пропонує функцію чату в рамках підтримки клієнтів. Однак, незважаючи на те, що онлайн-чат доступний, може виникнути черга залежно від того, скільки користувачів звертаються за допомогою. Binance також пропонує інші варіанти підтримки, такі як докладний розділ найпоширеніших питань і можливість відправляти заявки.

В цілому, якщо ви шукаєте купити криптовалюти, хочете платити надзвичайно низькі комісії, мати безліч функцій і широкий спектр монет, вам слід розглянути Binance.

Ключові особливості та переваги Binance

Binance має багато функцій, які роблять її однією з найпопулярніших криптовалютних бірж у світі. Ось список кращих функцій, які може запропонувати Binance:

Які послуги пропонує Binance?

Якщо ви вивчили кращі криптобіржі, ви, ймовірно, виявили, що з безлічі варіантів буває складно вибрати один. Розглянемо розширений список найкращих послуг, які пропонуються на Binance, щоб ви могли зрозуміти, чи підходить це вам.

Більше 300+ різних криптовалют для купівлі, продажу або обміну:    Binance пропонує більше 300+ різних криптовалют, що є однією з найповніших пропозицій, доступних у всьому світі. Торгуючи на найбільшій криптобіржі у світі, ви розумієте, що ліквідність, заснована на обсязі торгів буде високою, тому ви зможете легко купувати та продавати будь-яку монету на їхній платформі. 

скріншот binance market

Мобільні програми для Android та iOS: у Binance є чудова програма, яка спрощує роботу для новачків, а також обслуговує досвідчених трейдерів. В одному додатку є дві версії, між якими можна перемикатися одним натисканням кнопки: у вас є Binance Lite, який відмінно підходить для новачків, і є Binance Pro, який дає доступ до безлічі розширених функцій і торгових інструментів. За даними магазину Google Play, у програми Binance більше 10 мільйонів завантажень з високим рейтингом користувачів у 4,4 зірки з 319 000 відгуків.

binance app
скріншот binance app mobil
spot binance app
spot binance app screenshot

Розширений, класичний і базовий торгові інтерфейси:    Binance обслуговує клієнтів будь-якого рівня, від початківців у світі криптоінвестування до досвідчених внутрішньоденних трейдерів. Якщо вам потрібний найпростіший спосіб купівлі криптовалюти, вам просто потрібно вибрати базову опцію «Конвертувати», яка відкриває дуже простий інтерфейс, як показано нижче.

Розширений, класичний та базовий торгові інтерфейси Binance

Ті, кому зручніше користуватися традиційним ринковим інтерфейсом, можуть купити криптовалюту в класичному режимі, який містить набагато більше інформації, ніж базова версія. Це скріншот класичного режиму для торгівлі BTC/USDT.

скріншот класичного режиму для торгівлі BTC/USDT

Досвідчені трейдери, яким потрібний повний доступ до всіх торгових інструментів, можуть вибрати опцію Advanced на вкладці Trade, і ось скріншот того, як це виглядає. 

скріншот розширеного режиму для торгівлі BTC/USDT

Використовуйте Binance Earn для зростання своєї криптовалюти:    Binance пропонує вам різні варіанти зростання вашої криптовалюти, доки ви тримаєте її на їхній біржі. Це потенційна можливість для інвестицій, якщо ви плануєте зберігати свою криптовалюту. Замість просто лежати там, ви можете змусити її працювати на вас. Ви можете побачити різні варіанти ставок на сторінці.

Binance Earn для зростання криптовалюти

Карта Binance Visa:    Binance у партнерстві з Visa пропонує карту, за якою ви можете витратити свої криптовалюти у 60 мільйонів продавців по всьому світу. Карта безкоштовна, не вимагає будь-яких адміністративних зборів або зборів за обробку, і ви навіть можете отримати до 8% кешбеку за деякі покупки! Це відмінний крок у правильному напрямку для того, щоб криптовалюта стала основним способом оплати.

Карта Binance Visa

P2P-обмін:    Binance пропонує P2P (одноранговий) обмін, який дозволяє користувачам торгувати криптовалютою безпосередньо один з одним на своїх умовах практично в будь-якій країні. Такий вигляд має обмін P2P, якщо ви хочете купити BTC за долари США.

скріншот P2P-обмін Binance

Binance Loan:    будь-хто, хто зареєстрований як користувач на Binance, може отримати доступ до Binance Loan, якщо забажає. Ви можете взяти позику на різні терміни: 7, 14, 30, 90 та 180 днів, з можливістю дострокового погашення, з оплатою лише за взятий годинник. Відсотки нараховуються щогодини з розрахунку 0,001667% на годину (0,04% на день). 

скріншот Binance Loan

Торговий майданчик  NFT:   NFT стають все більш популярними, і Binance скористалася можливістю стати частиною цієї акції. Binance має новий торговий майданчик NFT , де ви можете карбувати, купувати і продавати NFT. 

Торговий майданчик Binance NFT

Маржинальна торгівля з кредитним плечем до 10x:    маржинальна торгівля доступна лише для кількох вибраних торгових пар, при цьому користувачі можуть використовувати кредитне плече до 10x на деяких парах. Крос-маржинальна торгівля дуже ризикована, оскільки ризикує всім вашим обліковим записом, тоді як ізольована маржинальна торгівля ризикує лише торговою парою, яку ви розглядаєте у цьому випадку.

Торгівля ф’ючерсами та похідними: відносно новою функцією, яку пропонує Binance, є Binance Futures , яка дозволяє користувачам спекулювати на ціні біткойнів та альткойнів, таких як Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash та інших. При торгівлі ф’ючерсами користувачі не купують і не продають криптовалюти, а просто користуються підвищенням/падінням їх цін для заробітку.

Інтерфейс Binance Futures дуже нагадує торговий інтерфейс. Єдині відмінності включають такі функції, як можливість переглядати відкриті позиції та функції, що дозволяють трейдерам контролювати кредитне плече. Комісія на Binance Futures складає максимум 0,04% від будь-якої угоди. Комісії нижче для трейдерів, які мають величезні щомісячні обсяги торгів, чи угоди часто збільшують ліквідність у книзі замовлень до того, як вони будуть виконані.

Комісії Binance

Binance надзвичайно низькі комісії, а також є інформація про можливість їх подальшого зниження. Розглянемо їх нижче.

Комісія за депозит Binance

Якщо ви вносите криптовалюту на Binance, комісія не стягується.

Якщо ви вносите фіатну валюту на Binance, комісія буде змінюватись в залежності від методу депозиту та валюти. Наприклад, якщо ви вносите австралійські долари (AUD) за допомогою PayID/OSKO, це безкоштовно. Однак, якщо ви вносите гонконгські долари (HKD) за допомогою банківської картки, комісія складає 3,5%.

Комісія за виведення коштів з Binance

При знятті криптовалюти з вашого облікового запису Binance стягується фіксована комісія для покриття транзакційних витрат, пов’язаних із переміщенням криптовалюти у ваш гаманець. Комісія варіюється залежно від кожної монети.

Комісія за зняття фіатної валюти залежить від способу виведення та валюти. Наприклад, зняття австралійських доларів (AUD) банківським переказом здійснюється безкоштовно. У разі зняття фунта стерлінгів (GBP) за допомогою банківської картки стягується комісія у розмірі 1%.

Комісії за транзакції Binance

Комісія Binance за спотову торгівлю (купівля та продаж криптовалюти) починається з низьких 0,1%, і ви можете отримати знижку 25%, якщо оплачуєте комісію за допомогою власної монети Binance (BNB). Це означає, що ви платите лише 0,075% з кожної угоди!

Торгові комісії в порівнянні з іншими популярними біржами

Комісія за торгівлю 0,075% 0,10% 4,5% 0,10%

Якщо ви є великим трейдером та тримаєте багато BNB, ви можете ще більше знизити свої комісії, встановивши найнижчі ставки: комісія виробника 0,015% та комісія тейкера 0,03%, включаючи 25% знижку при використанні BNB.

Торгові комісії Binance

Плюси та мінуси Binance

Плюси

  • Найбільша криптобіржа у світі за обсягом торгів
  • Надзвичайно низькі комісії 0,1% із додатковою знижкою 25% при оплаті за допомогою BNB
  • Мобільний додаток доступний для iOS та Android
  • Доступно більше 300+ криптовалют
  • Додаткові функції, такі як ставки, торговий майданчик NFT, маржинальна торгівля, ф’ючерсами

Мінуси

  • Недоступно у США: резидентам США необхідно використовувати Binance.US
  • Оперативне обслуговування клієнтів — проблемна робота онлайн-чату

Безпека Binance

Binance – це безпечна криптовалютна біржа, яка зберігає більшу частину своїх цифрових активів в автономному режимі в холодному сховищі і дає своїм клієнтам поради щодо підвищення безпеки. Binance має налаштування для включення 2FA (двофакторної аутентифікації), внесення пристроїв у білий список, управління адресами виводу, антифішинговими кодами і навіть U2F (універсальна двофакторна аутентифікація), яка потребує фізичного доступу до обладнання для доступу до вашого облікового запису.

Незважаючи на всі їхні зусилля щодо безпеки криптобіржі, в 2019 році Binance став жертвою порушення кібербезпеки, втративши біткойнів на суму понад 40 мільйонів доларів. Те, як Binance відреагувала на ситуацію, заслуговує на похвалу: вони повністю покрили збитки, тому їхні клієнти не постраждали. Через чотири місяці після цього інциденту Binance отримала сертифікат ISO 27001, пройшовши аудит управління інформаційною безпекою. Це показує, наскільки Binance віддана підтримці безпечної платформи для своїх клієнтів. Binance постійно інвестує у способи покращення своєї кібербезпеки.

Висновок

Binance – гучне ім’я у світі криптовалют, і не дарма. Це найбільша криптобіржа за обсягом торгів з конкурентоспроможними комісіями та платформою, створеною як для інвесторів-початківців, так і для досвідчених трейдерів. Пропонуючи більше 300+ різних монет і додаткові функції, такі як стекінг, маржинальна торгівля, ф’ючерси і навіть торговий майданчик NFT, це відмінна платформа, на яку ви можете покластися для своїх проектів з блокчейну.

На жаль для американців, Binance недоступний у США. Він був заборонений у 2019 році, але після цього було засновано альтернативну біржу під назвою  Binance.US  , яка доступна в 43 штатах.

Автор Alex Smith

Має професійну підготовку в галузі мікроелектроніки та апаратного програмування, а також понад 30 років досвіду роботи з системами обробки та передачі даних, включаючи обладнання для майнінгу криптовалют. Готуючи матеріал для читачів блогу BuyCrypt успішно застосовує свій великий технічний бекграунд для максимально точної передачі змісту матеріалів з джерел, що використовуються.