Цікавий розвиток подій: популярні шахраї втратили 30 тисяч доларів через шахраїв

Відомий шахрай пережив кармічний поворот, коли став жертвою власного трюку.

Ганебно відомий «шахрайство як послуга» «Pink Drainer», схоже, опинився на хвилі тієї самої схеми, яку він колись пропонував.

Згідно з оновленням, опублікованим MisTrack, платформою відповідності криптовалютам, сумнозвісна група, яка вичерпує гаманці, втратила Ethereum на суму близько 30 000 доларів США через шахрайство з «отруєнням адреси» 7 липня.

За допомогою цього типу шахрайства шахрай націлюється на пари адрес, які часто взаємодіють одна з одною, і «отруює» історію транзакцій однієї з них, надсилаючи на неї невелику кількість криптовалюти з адреси, яка дещо відрізняється, але дуже схожа на звичайний контакт жертви.

Потім жертви мимоволі перераховують кошти на знайому адресу, копіюючи «отруєний» рядок символів, і в кінцевому підсумку гублять кошти на користь злочинців.

За іронією долі, цей метод відображає ту саму тактику, яку Pink Drainer використовував проти інших.

Прочитав твіт MisTrack,

«Обман шахрая. Схоже, адреса, пов’язана з Pink Drainer, стала жертвою шахрайства з отруєнням адреси. Не можу сказати, що нам за них погано».

Остання подія сталася майже через два місяці після того, як Pink Drainer оголосила про закриття своєї мерзенної інфраструктури. Як зазначив оперативний детектив ZachXBT, розробники Pink Drainer опублікували заяву, в якій говорилося, що вони досягли своєї мети та збираються піти на пенсію, а також додали, що вся збережена інформація буде стерта та безпечно знищена.

Дані, зібрані Scam Sniffer і Dune Analytics, показали, що Pink Drainer викрав приблизно 85,3 мільйона доларів у 21 131 жертви.

Джерело: www.cryptopotato.com