Marathon Digital майнить 15 мільйонів доларів США в токенах Kaspa для диверсифікації доходів

Вихід Marathon Digital на майнінг Kaspa призвів до зростання Kaspa (KAS), зробивши її однією з найефективніших криптовалют тижня.

Marathon Digital Holdings, глобальна крипто-орієнтована платформа, оголосила, що її майнінгові операції для Kaspa принесли приблизно 15 мільйонів доларів США в KAS з моменту їх початку у вересні минулого року.

Компанія заявляє, що рішення видобувати Kaspa було частиною її стратегії щодо диверсифікації видобувних операцій.

Марафон Майнінг Капса

У заяві, опублікованій у середу, Marathon Digital зазначає, що з самого початку своїх операцій з видобутку Kaspa вони вже видобули близько 93 мільйонів KAS на суму близько 15 мільйонів доларів до 25 червня.

Компанія підкреслила, що Kaspa наразі є 5-м за величиною криптоактивом Proof-of-Work (PoW) з ринковою капіталізацією 3,9 мільярда доларів США та обсягом торгів 64,8 мільйона доларів. Циркулюючий запас блокчейну становить 24 мільярди KAS, і користувачі отримують винагороду приблизно в 103,83 KAS за кожен видобутий блок, а термінальний запас становить 28,7 мільярда.

Kaspa має схожість з біткойнами з точки зору децентралізації та відкритого коду. Однак він відрізняється використанням BlockDAG, який дозволяє одночасну обробку кількох блоків, на відміну від одного блоку Bitcoin кожні 10 хвилин. Це надає майнерам більше можливостей для отримання винагороди.

Згідно із заявою для преси, Marathon придбав «60 петашів ASIC KS3, KS5 і KS5 Pro, кожна з яких здатна генерувати прибуток у 95% за існуючої складності мережі. Marathon вже використовує 30 petahash ASIC для майнінгу Kaspa в Техасі, а в третьому кварталі 2024 року з’явиться більше.

Диверсифікація гірничодобувної діяльності

У заяві Marathon згадується, що вони почали вивчати Kaspa в травні 2023 року, щоб диверсифікувати свої доходи. Однак лише у вересні світовий обчислювальний гігант розгорнув першу партію Kaspa ASIC і почав розширення.

Говорячи про майнінг Kaspa, Адам Свік, директор із розвитку Marathon Digital, сказав:

«Видобуваючи Kaspa, ми можемо створити потік доходу, який диверсифікований за рахунок біткойнів і безпосередньо пов’язаний з нашими основними компетенціями в обчисленні цифрових активів».

Згідно з CGO Marathon, Marathon має хороші можливості для видобутку Kaspa завдяки своїм «унікальним відносинам з виробниками обладнання, нашому сильному балансу та досвіду нашої команди». Цифровий керівник Marathon обіцяє підтримувати інновації в екосистемах PoW і розширювати свої позиції як лідера в гірничодобувному бізнесі.

Після масштабного падіння цін на біткойн у 2022 році майнери почали шукати шляхи диверсифікації своїх доходів. Деякі вирішили використовувати свою інфраструктуру для потреб штучного інтелекту та обчислень, тоді як інші вирішили видобувати інші криптовалюти.

Джерело: www.cryptopotato.com