Платформи для торгівлі біржі. ТОП-5 платформ для трейдингу на фондовому ринку Сполучених Штатів Америки

Нині багато торгових операцій виробляються із застосуванням електронних торгових терміналів. Трейдери можуть обирати як фондові біржі, так і позабіржові інструменти. Існує безліч варіантів програмного забезпечення.

Досвідчені трейдери добре знають, яка платформа для трейдингу їм потрібна. також вони знають про необхідні функції, інструменти, що забезпечують ефективну торгівлю. Чого не скажеш про трейдерів-початківців, яким складно розібратися у всіх хитросплетіннях і численних ринкових пропозиціях.

У цій статті ви дізнаєтеся не тільки про найпопулярнішу торгову платформу, але й почерпнете іншу важливу інформацію, зокрема:

  • які параметри слід враховувати під час вибору платформи для трейдингу;
  • як вибрати брокера;
  • які існують трейдинг платформи на фондовому ринку США;
  • огляд кращих платформ для трейдингу у США.

Надійність трейдинг платформи

Платформа трейдингу насамперед має бути надійною, щоб професійним трейдерам було просто відслідковувати котирування, відстежувати позиції, виконувати інші необхідні дії. І при цьому не турбуватися про можливу нестабільність, втрату солідної частини депозиту. 

Врахуйте, що деякі біржі пропонують невигідні умови для трейдерів і можуть відмовити у найкритичніший момент, виявивши свою ненадійність та неспроможність.

Платформа для трейдингу: функціональність

При виборі оптимальної платформи трейдингу цей аспект слід враховувати поряд з надійністю. Початківцям у більшості випадків досить стандартного набору інструментів, а професіонали, які звикли використовувати найкращі програми для торгівлі на біржі, вибирають розширений функціонал, у якому є навороти та супер-індикатори.

Найчастіше вони використовують спеціальні інструменти під конкретні завдання трейдингу, що дозволяють:

  •  здійснювати відправлення ордерів (стоп, ліміти, маркети);
  •  відстежувати позиції;
  •  відстежувати котирування.

Це основний набір інструментів. Додатковий інструментарій – це фільтри, графіки.

Доступ до платформи трейдинг

Цей ключовий аспект не завжди враховується під час вибору біржі трейдера. Не кожна компанія відкрито розповідає про свої пропозиції та часто під приводом торгівлі, наприклад, цінними паперами, клієнту пропонують купівлю-продаж CFD (контракт на різницю). А це лише похідна на базовий актив.

При виборі торгового терміналу важливо бути впевненим, що ви отримаєте доступ до ринку. Тільки уважність і вивчення всіх аспектів дозволять трейдеру-початківцю не потрапити на гачок недобросовісних компаній.

Наприклад, існують платформи, де клієнтська заявка спочатку обробляється на своєму сервері. Немає гарантій, що вона йде далі, відповідно клієнт не завжди може бачити реальну картину ринку.

Вибираючи платформу для трейдингу, шукайте платформу, на якій заявка направляється відразу до біржового терміналу, тобто є прямий доступ до ринку.

Чим менше проміжних серверів та посередником, тим краще, адже часом рахунок йде на мілісекунди.

Як вибрати брокера для терміналу біржової торгівлі?

Щоб отримати доступ до торгового терміналу, слід вибрати ліцензованого брокера, який і виступатиме представником терміналу біржової торгівлі. 

Основні аспекти вибору брокера для біржового терміналу:

  1. Надійність. Важливо не потрапити на хитрощі недобросовісного брокера, який заявляє про свою приналежність до відомих, провідних компаній та інвестиційних фондів Сполучених Штатів Америки, Європи. Часто такі псевдо брокери заманюють на позабіржову торгівлю, криптовалюту, укладання контрактів різницю, бінарні опціони. Ці сфери не настільки врегульовані, вимагають менших фінансових вкладень, тому є чудовим середовищем для обману клієнтів.
  2. Вартість брокерських послуг та торгового терміналу. Одним із ключових питань є ціна програмного забезпечення. Якщо вам пропонують програмне забезпечення безкоштовно, подумайте. У такому разі брокер, швидше за все, зароблятиме на прихованих платежах, а ви отримаєте прибуток або із затримкою, або зовсім нелегально. Платне ПЗ – це свого роду гарантія легальності та надійності. Врахуйте, що брокер біржового терміналу бере свою комісію, яка може варіювати від кількох центів до кількох доларів за лот. Все залежить від обсягу акцій та інших показників.
  3. Якість ПЗ. Безкоштовне ПЗ, найімовірніше, змусить вас зіткнутися з низкою труднощів. У безкоштовних трейдерських програмах існує можливість ненадсилання ордера, постійне «підвисання» та інші моменти. якщо заявки йдуть безпосередньо через програму для торгівлі на біржі, то трейдер зможе повністю все контролювати і відстежувати. Що стосується платного ПЗ, то в більшості випадків воно працює як годинник. За рахунок швидкості виконання, широкого налаштування гарячих клавіш і можливості підключати додаткові модулі, процес на біржі для трейдера автоматизується, що дозволяє отримати критичну перевагу перед тими трейдерами, які використовують безкоштовні термінали.

ТОП-5 платформ для трейдингу. Огляд

На думку професійних трейдерів, найкращими платформами для трейдингу, у розрізі відповідності ціни та якості, є наступні.

Платформа для трейдингу FUSION

Ідеальна платформа для трейдингу, що оптимально підходить для трейдерів середнього рівня. Вона невибаглива до швидкості інтернет з’єднання та технічних характеристик ПК.

За швидкістю та функціональними можливостями FUSION істотно перевершує інші платформи у своєму ціновому діапазоні. 

Переваги біржового терміналу 

До основних переваг торгового терміналу слід віднести:

  • прямий виведення угод на біржу;
  • найбільший шорт-аркуш;
  • мінімальні вимоги до швидкості інтернет-з’єднання;
  • можливість торгівлі “баскетами”;
  • повний Level 2 та відображення всього «склянки»;
  • наявність демо-версії.

Трейдинг платформа IB Trader Workstation

Лідер серед терміналів, що використовуються для середньострокового та довгострокового інвестування. Дозволяє займатися торгівлею акціями, ф’ючерсами, опціонами, облігаціями, використовуючи єдиний рахунок.

Ключові переваги платформи для трейдингу:

  • прямий доступ до біржі;
  • багатофункціональність та гнучкі налаштування;
  • можливість створювати заявки одним клацанням за цінами біда/аска;
  • доступ до новинних служб flyonthewall, Dow Jones, Reuters;
  • ринкові дані щодо окремих бірж світу;
  • вбудований календар подій.

Трейдинг платформа Thinkorswim (TOS)

Універсальний додаток для торгівлі на біржі, що поєднує аналіз графіків, відбір акцій, календар подій зі зручними фільтрами, сканер акцій і т.д.

Переваги платформи для трейдингу

Плюсами такої програми для трейдингу є:

  • котирування та графіки в реальному часі за низьку ціну (включаючи премаркет);
  • чітке промальовування графіків;
  • торгівля по склянці та стрічка принтів;
  • можливість зберігати графічний аналіз;
  • сортування відібраних акцій, у т. ч. власноруч створеним формулам;
  • імпорту списку акцій.

Також професійні трейдери радять звернути увагу на онлайн трейдинг платформи Sterling Trader Pro та Lightspeed (Sterling LST).

Популярні питання про сайти для трейдингу 

  1. Як вибрати оптимальну платформу?

При виборі враховуйте ключові аспекти, описані у статті: надійність, набір функцій, реальний доступ.

  1. Яким має бути мінімальний набір функцій?

Важливо, щоб у програмі для трейдингу можна було відслідковувати котирування, позиції, відправляти ордери та здійснювати угоди.

  1. Чому небажано використовувати безкоштовне програмне забезпечення?

Використовуючи безкоштовне програмне забезпечення, є ризик зіткнутися з несумлінними брокерами, затримкою отримання даних або їх нелегального отримання.

  1. Яка найкраща трейдинг платформа?

З вибраних торгових терміналів найкращою за функціоналом є FUSION.

Автор Evgeniy

ІТ підприємець. Консультирую команду Buycrypt з організації децентралізованої економіки. Розробляю стратегію виведення ринку ціннісного пропозиції токена. Працюю над математичними моделями: - підвищення ефективності торгівлі фонду шляхом колективного прийняття рішень. - Коефіцієнт інтелекту трейдера для розміщення ваг впливу на колективне рішення. - Розрахунок справедливості розподілу доходів та вкладу. - Прогностичний алгоритм на основі реакцій мас. - Система прийняття рішень та організація введення/виведення активів.