Цей криптовалютний майнер, який підтримується Alameda Research SBF, вивчає IPO у США

Alameda Research інвестувала понад 1 мільярд доларів США в Genesis Digital Assets протягом кількох раундів фінансування.

Повідомляється, що криптомайнінгова компанія Genesis Digital Assets, яку підтримує занепалий хедж-фонд Сема Бенкмана-Фріда, обмірковує можливість первинного розміщення акцій (IPO) у США, оскільки криптосектор набирає обертів.

Згідно з джерелами Bloomberg, Genesis Digital Assets зараз консультується з радниками щодо можливого лістингу. Згідно з анонімним джерелом, гірничодобувна компанія має намір розпочати раунд фінансування перед IPO, який, як очікується, розпочнеться найближчими тижнями.

Genesis Digital Assets розглядає IPO у США

Плани компанії щодо IPO слідують за значною діяльністю з розширення цього року. У травні Genesis Digital Assets відкрила новий майнінговий центр в Аргентині, а до цього оголосила про відкриття об’єкта потужністю 36 МВт у Техасі.

Хоча Genesis Digital Assets ще не прокоментувала це питання офіційно, у звіті йдеться, що обговорення все ще триває, і плани збору коштів можуть бути змінені.

Наразі компанія управляє потужністю понад 500 мегават і 20 центрами обробки даних у Північній Америці, Європі, Центральній Азії та Південній Америці, позиціонуючи її як провідного майнера криптовалют. Згідно з інформацією на веб-сайті, вона має офіси в Х’юстоні та Дубаї.

Для непосвячених, Genesis Digital Assets виникла з однієї з перших компаній з майнінгу криптовалют і отримала фінансування понад 1 мільярд доларів від Alameda Research, яку раніше контролював Бенкмен-Фрід до його драматичного краху.

Інвестиції були зроблені чотирма окремими траншами: 100 мільйонів доларів у серпні 2021 року, 550 мільйонів доларів у січні, 250 мільйонів доларів у лютому та останні 250 мільйонів доларів у квітні 2022 року.

У внутрішній електронній таблиці зі списком венчурного портфеля FTX і Alameda, яку перевірило Bloomberg, зазначено, що в квітні 2022 року компанія з майнінгу криптовалют оцінювалася в 5,5 мільярда доларів.

Після краху, спричиненого FTX

Сектор майнінгу зіткнувся з масштабним спадом після того, як FTX і Alameda оголосили про банкрутство відповідно до глави 22, що згодом спровокувало крах у секторі цифрових активів. Це, у свою чергу, ще більше погіршило умови для майнерів біткойнів, навіть втягнувши значну кількість із них до банкрутства, оскільки крипто-зима 2022 року посилилася.

Однак за останні два роки ця галузь стала свідком сильного відродження, що зрештою призвело до історичного максимуму ціни біткойна.

Що стосується Бенкмана-Фріда, то опального виконавчого директора було визнано винним за всіма семи звинуваченнями в шахрайстві, змові та відмиванні грошей. 28 березня цього року його засудили до 25 років ув’язнення та стягнули 11 мільярдів доларів.

Джерело: www.cryptopotato.com