Зростаючий ринок облігацій віщує ще один ринок біткойнів

Облігації казначейства США стрімко зростають через те, що інвестори поспішають у безпеку, коли світ охоплює хвилювання. Є причина, чому зростання ринку облігацій історично корелювало зі зростанням цін на біткойн.

Ринок облігацій нагрівся минулого тижня, коли акції почали падати. У результаті прибутковість казначейства (купонна премія, яку власники облігацій отримують за покупку облігації) різко падає.

Це може бути позитивною новиною для ціни біткойна.

Облігації завершили минулий тиждень найбільшим одноденним зростанням пунктів за 16 місяців, оскільки інвестори втекли від рекордних оцінок Уолл-стріт. Історично склалося так, що коли ринкові настрої розвиваються таким чином, зростання біткойнів зазвичай не за горами.

Зниження ризику: дохідність казначейства США швидко падає

Оскільки ціна біткойна та фондові ринки в усьому світі відскакують від одного з найгірших фінансових потрясінь в історії, інвестори шукають притулку в облігаціях казначейства США.

Більше того, дивна перевернута крива прибутковості, яка місяцями трималася на ринках облігацій, повернулася назад у тривожну ознаку того, що економіка може скоро різко сповільнитися.

Джеймс Еті, портфельний менеджер Marlborough Investment Management, сказав: «Історія говорить, що коли крива повертається до позитивного нахилу, ви перебуваєте в рецесії. Сигнали вже деякий час стають дещо тривожнішими».

Джеремі Бертон, менеджер портфеля високоприбуткових облігацій і позик із залученням позик у PineBridge Investments у Нью-Йорку, сказав: «Зараз є деякі люди, які сидять осторонь і думають, що економіка незабаром перейде до рецесії».

Real Vision Finance: Рауль Пал про ринки облігацій

Державні облігації є одним із найнадійніших і найнадійніших засобів прогнозування майбутніх грошових потоків, хоча вони не позбавлені ризику через можливість зростання цін, коли центральний банк роздує валюту.

Оригінальна світова криптовалюта, біткойн, пропонує інвесторам подібну функцію, але в інший спосіб. Конструкція біткойна гарантує фіксовану та передбачувану в майбутньому поставку BTC у його мережі для учасників, які тримають валюту в його блокчейні.

З цієї причини роздрібні інтернет-інвестори швидко прийняли та капіталізували криптовалюту протягом першого десятиліття її існування, тенденція, яка, здається, прискорилася після того, як на початку цього року біткойн отримав схвалення для регульованих обмінів біткойн-ETF від Комісії з цінних паперів і бірж США.

Коли ринки потребують захисту від інфляції, невизначеності світових акцій або інших макрошоків, ті самі стимули, які спонукають до росту ринку облігацій, діють на біржових ринках криптовалюти. Це може сильно вплинути на ціни біткойнів.

Як пояснив Рауль Пал з Real Vision Finance під час ведмежого ринку 2022 року: «ринок облігацій в основному диктує ціну ВСІХ ризикових активів».

Джерело: www.cryptopotato.com