Зловмисники в масках втекли з 2 мільйонами доларів у криптовалюті: поліція Таїланду почала розслідування

Поліція Таїланду розслідує криптограбіж із високими ставками в Патхум Тані, де було викрадено активи на 2 мільйони доларів.

Поліція активно розшукує чотирьох громадян Китаю, які, ймовірно, проникли в розкішний будинок у Патхумтхані, одній із центральних провінцій Таїланду, і змусили жителя перевести 2 мільйони доларів США (70 мільйонів бат) у вигляді криптовалют.

Злом стався близько другої години ночі в середу в Тамбон Бан Май в районі Муанг.

Крипто пограбування

За даними поліції, під час інциденту в будинку перебувало шестеро мешканців, у тому числі троє чоловіків і три жінки. Ке Цзібао, 35-річний китайський бізнесмен, повідомив, що він і його дружина спали, коли четверо підозрюваних у масках, озброєних пістолетами та ножами, увійшли до помешкання.

Повідомляється, що зловмисники стримали Ке, його дружину та покоївку, зв’язавши їм руки та ноги. Потім вони змусили його зв’язатися з родичем у Китаї, щоб перевести на їхній рахунок 2 мільйони доларів криптовалюти. Після підтвердження передачі зловмисники викрали сервери камер відеоспостереження та втекли на чорній Toyota Alphard жертви.

Після інциденту Ке отримав легке ножове поранення правого зап’ястка. Чоловік-помічник, 26-річний Чень Мінфа, отримав поранення обличчя після того, як його вдарили пістолетом по лобі. Пізніше в середу о 13:30 викрадений автомобіль було знайдено покинутим біля електростанції на Liap Khlong Prapa Road і доставлено до Центру криміналістичної експертизи 1 поліції.

Потерпілий розповів слідчим, що не знав ні мотивів пограбування, ні звідки зловмисники знали його родича. Поліція вважає, що пограбування було ретельно сплановано, зазначаючи, що підозрювані проникли на територію житлового масиву пішки, таким чином уникаючи перевірок безпеки, які вимагали ідентифікації особи.

Полковник Наронг Ямрахонг, командир станції Пак Клонг Рангсіт, заявив, що слідчі переглядають записи з інших камер безпеки в цьому районі, щоб відстежити підозрюваних. Влада також планує додатково опитати потерпілих та сусідів.

Прийняття криптовалюти в Таїланді

Збільшення поширення криптовалюти в Таїланді призвело до сплеску шахрайства. Зараз країна та її регулятори шукають баланс між заохоченням крипто-екосистеми та стримуванням шахрайства.

Цікаво, що Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) Таїланду дозволила інституційним інвесторам і багатим особам інвестувати в крипто ETF у березні цього року.

Тим часом постачальники криптовалютних послуг зобов’язані використовувати системи керування цифровими гаманцями відповідно до правил SEC, щоб гарантувати безпеку активів клієнтів.

Наразі Таїланд займає 10 місце в глобальному індексі впровадження криптовалют Chainalysis за 2023 рік, причому багатьом криптобіржам надано ліцензії.

Джерело: www.cryptopotato.com