Великі новини щодо впровадження біткойнів? Уряд Норвегії збільшує ризик суверенного фонду для BTC

У США ведуться розмови про створення стратегічного резерву біткойнів. Тим часом суверенний фонд багатства Норвегії має біткойни на суму 27 доларів на кожного норвежця.

Населення північноєвропейської країни Норвегії становить майже 5,5 мільйонів осіб. Крім того, державні інвестиції для своїх громадян складають близько 1,7 трильйона доларів. Значна частина цього припадає на акції біткойнів, і цього року уряд збільшив свої запаси.

Bitcoin Spree Норвезького суверенного фонду добробуту

Зараз Норвегія опосередковано володіє 2446 BTC через свої інвестиції в криптовалютні акції. Це позитивні новини для біткойна. Він малює привабливу картину глобальної суверенної підтримки ціни BTC.

Недавній звіт у журналі Fortune розповідає про те, як фонд управління інвестиціями Norges Bank помітно збільшив свій вплив на біткойни після перебалансування свого портфеля цього року. Фонд інвестує значні доходи країни від нафти в прибуткові підприємства для уряду Норвегії.

Державний фонд Норвегії скоротив національні пакети акцій Meta та інших великих технологічних гігантів (на яких він заробив мільярди цього року). Після цього він перевів гроші в акції Web3, такі як MicroStrategy, Coinbase, Block і Marathon Digital.

Акції Bitcoin стимулюють інвестиції уряду Норвегії

Ніколай Танген, генеральний директор Norges Bank Investment Management, сказав:

«Інвестиції в акції принесли дуже високий прибуток у першій половині року. Результат був здебільшого зумовлений акціями технологій через зростання попиту на нові рішення в галузі штучного інтелекту».

Разом із великими технологічними акціями, біткойн приніс інвесторам величезний прибуток цього року, що збіглося з чотирирічним скороченням пропозиції біткойна вдвічі та запуском кількох продуктів ETF у Сполучених Штатах після схвалення Комісії з цінних паперів і бірж США.

За даними Fortune, великі кроки збільшили ризик Норвегії для біткойнів на 62% у першій половині 2024 року. Ветле Лунде, старший аналітик норвезької фірми зі стратегії цифрових активів K33 Research, нещодавно розбив математику про інвестиції Норвегії в криптовалюту в публікації на X:

«Норвезький державний фонд багатства (NBIM) опосередковано володіє 2446 BTC, що на 938 BTC більше, ніж 31 грудня 2023 року», — написав Лунде. Аналітик зазначив, що такий великий вплив біткойна «ідеально ілюструє, як біткойн розвивається як актив і стає частиною будь-якого добре диверсифікованого портфеля!»

Уряди роблять підрахунки

Тим часом у США сенатор Синтія Ламміс (R-WY) нещодавно запропонувала створити стратегічний резерв біткойнів, політику, яку підтримав кандидат у президенти від Республіканської партії, колишній президент Дональд Трамп.

У Сальвадорі, де біткойн є законним платіжним засобом, президент Найіб Букеле скуповував біткойн у ланцюжку з 2021 року. Його стратегія повернула платникам податків там 55% прибутку, коли ціна біткойна цього року різко зросла.

Джерело: www.cryptopotato.com