Тиск продажів з боку біткойн-майнерів зменшується, що це означає?

Незважаючи на зниження тиску на продаж майнерів, на ринок продовжують впливати інші перевищення пропозиції від великомасштабних продажів довгостроковими власниками.

Протягом останніх кількох тижнів біткойн (BTC) не зміг скористатися сприятливим макроекономічним кліматом, який спровокував значне зростання акцій.

Аналітики пояснюють це надмірною пропозицією через тривалий продаж інвесторами та майнерами BTC. Однак незабаром ситуація може змінитися, оскільки тиск продажів з боку майнерів біткойнів зменшується.

Згідно з останнім звітом Bitfinex Alpha, обсяг BTC, переведений з гаманців майнерів, значно впав, що свідчить про потенційну стабілізацію. Аналітики кажуть, що такий розвиток подій є позитивним для ціни біткойна, і криптовалюта може незабаром відновити тенденцію до зростання.

Тиск на продажі біткойн-майнерів різко падає

З тих пір, як біткойни скоротилися вдвічі в квітні, дохід майнерів скоротився вдвічі. Оскільки старі майнерські машини стали економічно неефективними через вищі експлуатаційні витрати, майнерам довелося ліквідувати свої біткойн-холдинги, щоб залишитися на плаву. Ці організації продали свої активи через позабіржові операції та на відкритому ринку, щоб підтримувати свою діяльність.

Незважаючи на те, що криптовалютний ринок, здається, пристосовується до збільшення розпродажів, частота та обсяг біткойнів, що виходять із гаманців майнерів, знизилися. Після того, як ринок повністю поглине обсяг продажів, шанси зростання зростають; отже, зниження тиску на продаж майнерів є позитивною подією.

Цікаво, що учасники ринку припускають, що моделі купівлі/продажу старих майнерів наразі не мають відношення до цін; однак останні історичні моделі говорять про інше.

Аналітики Bitfinex виявили подібні розпродажі майнерів, які вплинули на ринкові ціни з травня по вересень 2023 року та з грудня 2023 по січень 2024 року. Біткойн відновив свій рух на північ, коли тиск продажів зменшився в ці періоди.

«Оскільки спад хешрейту досягає рівня, який востаннє спостерігався на мінімумах ведмежого ринку 2022 року, можна зробити висновок про те, що на даний момент ми пройшли пік тиску продажів майнінгу, і багато слабших майнерів вже капітулювали», додали аналітики.

Найближчий прогноз все ще вразливий

Незважаючи на зниження тиску на продаж майнерів, на ринок продовжують впливати інші перевищення пропозиції від великомасштабних продажів довгостроковими власниками. Останніми тижнями уряд Німеччини почав розпродаж, у той час як монети з недіючої криптобіржі Mt Gox рухалися.

У поєднанні з відновленням фіксації прибутку іншими довгостроковими власниками біткойнів, розвантаження BTC німецькими правоохоронними органами сигналізує про те, що найближча перспектива є вразливою, і BTC може зазнати більшої волатильності.

Джерело: www.cryptopotato.com