Trezor випускає новий апаратний гаманець Safe 5 (включає лише біткойни)

Trezor розширив свою лінійку продуктів, покращивши безпеку та зручність використання.

14 червня виробник криптографічних гаманців Trezor представив три нові продукти. Вони призначені для сприяння самостійному зберіганню цифрових активів особами.

Перший — апаратний гаманець Trezor Safe 5, який дозволяє користувачам безпечно зберігати, керувати, робити ставки та використовувати тисячі різних криптовалют за допомогою настільних і мобільних додатків Trezor.

Ключові особливості цієї пропозиції включають більший кольоровий сенсорний екран із тактильним зворотним зв’язком, новий чіп із захищеним елементом для захисту конфіденційних даних і криптографічних операцій, а також процес резервного копіювання з 20 слів.

Другий продукт — це лише біткойн-версія їхнього апаратного гаманця, а третій — це служба адаптації «Trezor Expert».

Як випливає з назви, варіант версії лише для біткойнів видаляє не-біткойн-функції та код і зосереджується виключно на роботі лише з біткойнами. Надалі компанія пропонуватиме необмежену кількість біткойн-гаманців Trezor Safe 3 і Trezor Safe 5, доступних для загального продажу.

У той же час Trezor Expert — це персоналізована індивідуальна служба навчання, яка забезпечує онлайн-сеанси для користувачів, які потребують додаткової допомоги від спеціалізованих спеціалістів Trezor Expert. Кінцевою метою є забезпечення належного та безпечного налаштування гаманця користувача.

Примітно, що пристрої Trezor використовують код з відкритим кодом, який дозволяє спільноті перевіряти та виявляти помилки та вразливості. Однак така відкритість потенційно може спростити злам викрадених пристроїв. Пам’ятаючи про це, Trezor Safe 5 має сертифікат EAL 6+ і пройшов ретельне тестування, щоб підтвердити його здатність протистояти складним атакам.

Крім того, очікується, що покращений процес резервного копіювання дозволить користувачам оновити стандартну одноразову резервну копію до резервної копії з кількома файлами за допомогою обміну секретами Шаміра. По суті, це працює шляхом поділу головного закритого ключа на кілька унікальних спільних ресурсів.

У цьому випадку користувачі вирішують, скільки спільних ресурсів створити і скільки потрібно для відновлення гаманця. Така система забезпечує доступ до гаманця навіть у разі втрати деяких акцій.

Джерело: www.cryptopotato.com