Ринки криптовалют втратили 100 мільярдів доларів за ніч, оскільки BTC, ETH впали до тижневого мінімуму (Огляд ринку)

ETH є одним з найгірших показників у щоденному масштабі на тлі масового відтоку ETF.

Ціна провідного цифрового активу різко впала за останні 12 годин або близько того, спочатку з 67 000 доларів США до 65 500 доларів США, а потім ще одне падіння знизило її до тижневого мінімуму нижче 64 000 доларів США.

Альткоїни також зараз виснажуються, причому значні збитки походять від таких, як ETH, DOGE, TON, AVAX, LINK та багатьох інших.

BTC опустився нижче 64 тисяч доларів

З моменту нестабільного кінця попереднього робочого тижня, коли BTC впав до 63 000 доларів США, актив демонстрував вражаючі прибутки та навіть перевищив 68 400 доларів США вперше більш ніж за місяць після того, як президент Джо Байден відмовився від участі у виборах у 2024 році.

Пізніше пішла більша волатильність, але біткойн в основному перевищував 67 000 доларів США без реальних шансів кинути виклик бажаному рівню 70 000 доларів. Навіть учора все почалося на вищій ноті, оскільки криптовалюта торгувалась вище 67 000 доларів.

Однак на цьому етапі ведмеді активізувалися і спершу підштовхнули актив до 65 500 доларів США, перш ніж інший поштовх привів його до найнижчої ціни з минулої п’ятниці нижче 64 000 доларів США, незважаючи на незначні позитивні надходження до спотових біткойн-ETF.

На даний момент BTC на кілька дюймів перевищує 64 000 доларів, але його ринкова капіталізація впала до 1,270 трильйона доларів. Однак його перевага над альтами значно перевищує 52%.

Bitcoin/Price/Chart 25.07.2024. Source: TradingView

ETH на південному шляху

Після позитивного першого дня спотові Ethereum ETF зафіксували значні відтоки (з фонду Grayscale) другого вчора. Це призвело до негайного падіння ціни на базовий актив, який в один момент впав на 10% до власного багатоденного мінімуму нижче 3150 доларів США.

Решта альтернатив з більшою капіталізацією не в кращому стані, з DOGE, SOL, BNB, TON, ADA, SHIB, LINK, DOT і AVAX у мінусі. XRP і TRX є одними з небагатьох альтернатив, яких не врахувала загальноринкова корекція.

З огляду на те, що сьогодні більшість альтернатів із нижчою та середньою капіталізацією демонструють значні збитки, не дивно, що загальна ринкова капіталізація крипторинку з учорашнього дня зменшилася приблизно на 100 мільярдів доларів і впала до 2,420 трильйона доларів на CG.

Cryptocurrency Market Overview. Source: QuantifyCrypto

Джерело: www.cryptopotato.com