Ripple (XRP) проти SEC Оновлення позову 14 червня: Юрист компанії каже, що штраф у 10 мільйонів доларів є доречним

Штраф Ripple не повинен перевищувати 10 мільйонів доларів через ці важливі причини, стверджували юристи фірми.

Ripple стверджує, що запропонований SEC штраф у розмірі 2 мільярдів доларів США є надмірним, що передбачає штраф у розмірі не більше 10 мільйонів доларів США.
Генеральний директор компанії очікує рішення до літа 2024 року, хоча складний судовий процес може спричинити затримки.

Аргументи Ripple

Судова суперечка між Ripple і Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) триває більше трьох років і нещодавно вступила в судову фазу. Позов вирішується навколо звинувачень регулятора в тому, що компанія та деякі її керівники провели незареєстровану пропозицію цінних паперів, продавши свій токен XRP.

На початку цього року Комісія з цінних паперів і цінних паперів (SEC) вимагала накласти на фірму штраф у розмірі 2 мільярдів доларів США за звинувачення у вищезгаданих порушеннях. Ripple не вітала цю ідею, а головний юридичний директор Стюарт Олдероті стверджував, що штраф не повинен перевищувати 10 мільйонів доларів.

Нещодавно юристи компанії подвоїли запит, порівнявши справу зі справою між Комісією та Terraform Labs. Нагадаємо, неіснуюча криптофірма погодилася виплатити штраф у розмірі 4,47 мільярда доларів за свою шахрайську діяльність. Сума включає 3,6 мільярда доларів США в якості стягнення коштів, 466 мільйонів доларів США у вигляді відсотків за досудове рішення та 420 мільйонів доларів США цивільного штрафу.

Захист заявив, що SEC раніше погодилася, що цивільні штрафи повинні становити від 0,6% до 1,8% від валового доходу відповідача, стверджуючи, що Terraform Labs «відповідає цій моделі». Таким чином, адвокати дійшли висновку, що «відповідний» штраф для Ripple становитиме не більше 10 мільйонів доларів.

Крім того, юристи зазначили, що суд присяжних у Манхеттені визнав Terraform Labs та її співзасновника До Квона відповідальними за цивільними обвинуваченнями та «необережно організував одну з найбільших шахрайств з цінними паперами» в історії США. Навпаки, додали вони, у справі між Ripple і SEC немає прямих звинувачень у шахрайстві.

Судовий процес наближається до вирішення

Незважаючи на те, що судова тяганина знаходиться на стадії судового розгляду, вона може тривати роками через складність процесу та можливі затримки та апеляції з обох сторін. Однак, за словами генерального директора Ripple Бреда Гарлінгхауса, рішення може відбутися вже цього літа.

«За моїми оцінками, десь до кінця літа. Мене хтось запитав про кінець серпня, але я сказав, що 21 вересня – це кінець літа», – нещодавно сказав він.

Ще одна людина, яка вважає, що справа може офіційно завершитися в найближчі кілька місяців, це американський адвокат Джеремі Хоган. Він передбачив угоду в 100 мільйонів доларів:

«Я кажу, що суддя призначить нульове дегоржування, але кине SEC кістку та зобов’язує Ripple сплатити штраф у розмірі 100 мільйонів доларів».

Дехто може вважати SEC аутсайдером у цьому позові, враховуючи три часткові перемоги компанії в суді протягом 2023 року. Ціна XRP реагувала позитивно після кожного тріумфу, що означає, що вирішальна перемога може знову спричинити значне зростання. Ті, хто бажає дізнатися більше про судову битву та її вплив на нативний токен Ripple, не соромтеся переглянути наше спеціальне відео нижче:

Джерело: www.cryptopotato.com