MicroStrategy збільшує пропозицію конвертованих банкнот, орієнтованих на біткоіни, до 700 мільйонів доларів

Найбільший у світі корпоративний власник BTC збільшив свою ціль на 40%.

Всього через день після оголошення про конвертовану старшу облігацію на суму 500 мільйонів доларів, яка пропонує придбати більше BTC, серед інших цілей, дітище Майкла Сейлора збільшило свою ціль до 700 мільйонів доларів.

У 2024 році акції компанії різко злетіли, можливо, через події навколо біткойн-ландшафту, але з початку року вони зросли на тризначні цифри.

500 мільйонів доларів недостатньо

З серпня 2020 року, коли вона оголосила про свою першу покупку BTC, фірма програмного забезпечення бізнес-аналітики, зареєстрована на NASDAQ, використовує різні типи фінансування, щоб накопичити більше криптовалюти. Один із методів включав заборгованість, пропонуючи конвертовані банкноти.

Раніше цього тижня CryptoPotato повідомила, що компанія оголосила про плани запропонувати загальну основну суму конвертованих старших облігацій на суму 500 мільйонів доларів із погашенням у 2032 році. Однак наступного дня фірма підвищила свою ціль на 40% до 700 мільйонів доларів.

Умови залишаються незмінними, тобто відсоток дорівнює 2,25%, а термін погашення – 2032 рік. Вони будуть продані в рамках приватної пропозиції «особам, які обґрунтовано вважаються кваліфікованими інституційними покупцями відповідно до Правила 144A Закону про цінні папери від 1933».

Як і в попередніх подібних пропозиціях, MicroStrategy заявила, що має намір використати чисті доходи для «придбання додаткових біткойнів і для загальних корпоративних цілей».

Дані SaylorTracker показують, що зараз компанія володіє 214 400 BTC (або понад 1% від загальної пропозиції біткойнів). Незважаючи на те, що актив повернувся приблизно на вісім тисяч від свого історичного максимуму, зареєстрованого в березні цього року, MicroStrategy все ще має величезний нереалізований прибуток у розмірі 6,6 мільярда доларів.

Рухи ціни MSTR

Будучи таким великим власником BTC і тісно пов’язаним з криптовалютою, ціни акцій MicroStrategy сильно залежать від руху біткойнів. Це означає, що вони досить бурхливо повернулися у 2022 році, відновили певні позиції у 2023 році, а у 2024 році перебували на повному зростанні.

MSTR увійшов у цей рік на рівні трохи менше 700 доларів, але в перші кілька тижнів впав нижче 500 доларів. Однак, коли BTC почав стрімко зростати в березні, акції злетіли до історичного максимуму понад 1900 доларів.

Рухи цін BTC і MSTR протягом наступних кількох місяців були ідентичними. Незважаючи на те, що ціни на акції відновилися після піку в березні (подібно до падіння біткойна), вони все ще виросли на 120% з початку року, оскільки в п’ятницю вони закрилися на рівні 1495 доларів США.

Джерело: www.cryptopotato.com