Майбутні можливості на ринку криптовалют: коли і чому (аналіз)

Цього тижня корекція криптовалютного ринку сильно вплинула на альткоїни, тоді як біткойн та ефіріум залишаються в стані консолідації. За словами аналітиків, до альтсезону може пройти деякий час. 

Крипторинки впали більш ніж на 5% за останні сім днів, оскільки 150 мільярдів доларів залишили простір, в основному з цифрових активів з низькою капіталізацією.

Однак, за словами головного аналітика Real Vision, Джеймі Куттса, це падіння альткойнів триває вже кілька місяців.

«Криптоактиви з меншою капіталізацією зазнали негативного впливу з березня цього року», — сказав він у дописі на X 13 червня.

Крім того, за останні три місяці спостерігалося падіння «індексу 200 найкращих рівноважних компаній на 33% порівняно з індексом ринкової капіталізації, який впав приблизно на 12%», — додав він.

Альтсезону не видно

Аналітик детально проаналізував сектори, зазначивши, що інфраструктура та додатки впали приблизно на 40%, тоді як смарт-контракти, валюта та активи DeFi впали більш ніж на 30% з березня.

Він додав, що якщо це звичайна корекція в середині циклу, «очікуйте, що з’являться деякі можливості для середньої та малої капіталізації, коли ринок встановиться».

Image

«Незважаючи на подальші докази того, що інфляція в США знижується, альткоїни продовжують жорстокий розпродаж», — заявив Bankless у примітці для інвесторів 13 червня. 70 із 100 найпопулярніших токенів впали більш ніж на 10% за тиждень, а 20 — більше, ніж 20%, додав він.

Загалом криптовалютні ринки впали на 11,5% з моменту досягнення максимуму загальної капіталізації в 2,89 трильйона доларів у середині березня.

У електронному листі до інвесторів 14 червня старший ринковий аналітик FxPro Алекс Купцікевич передбачив більше болю:

«Попит на ризик поступово зменшується, утворюючи послідовність зниження внутрішньоденних максимумів. Проте горизонтальна підтримка залишається в районі 2,42 трильйона доларів, де ринок також стабілізувався з 17 по 20 травня».

Падіння альткойнів — це нормально

13 червня аналітик крипторинку «Jelle» зауважив, що біткойн лише на 9% від історичного максимуму, але альткоїни впали приблизно на 70%, перш ніж додати «це нормально».

«Як тільки BTC перейде в курс відкриття ціни, альтернативи сильно зростуть», — додали вони.

Image

Проте технічний аналітик «Moustache» намалював більш похмуру картину для альткойнів, зазначивши, що вони почали падати з останнього піку циклу в 2021 році.

У будь-якому випадку, альткоїни не будуть дуже любити, поки біткойн не вирветься зі свого обмеженого діапазону, де він торгується з початку березня.

Джерело: www.cryptopotato.com