Генеральний директор Goldman Sachs прогнозує, що біткойн може конкурувати з золотом як засіб збереження вартості

Генеральний директор Goldman Sachs Девід Соломон припускає, що біткойн може служити засобом збереження вартості, як золото, але зберігає обережність щодо криптовалюти.

Генеральний директор Goldman Sachs Девід Соломон сказав, що біткойн «дуже добре» може служити засобом збереження вартості, подібним до золота.

Коментарі Соломона прозвучали в період дедалі більшої дискусії щодо потенціалу біткойна як резервного активу та засобу збереження вартості.

Потенціал біткойна як засобу збереження вартості

В інтерв’ю CNBC 30 липня Соломон сказав, що ніколи не був критиком BTC, уточнивши, що його головним занепокоєнням був його спекулятивний характер. Однак він підкреслив перспективність базової технології, описавши її як «надзвичайно цікаву» та здатну зменшити тертя у все більш оцифрованій фінансовій системі.

Коли Джо Кернан із CNBC запитав про те, чи може біткойн служити резервним активом, як золото, Соломон відповів: «Це цілком може бути випадок збереження вартості».

Під керівництвом Соломона Goldman Sachs відіграє активну роль у сфері криптовалют. У 2021 році бегемот створив службу криптовалютної торгівлі.

У той час Соломон висловив переконання, що BTC з часом зможе конкурувати з ринковою капіталізацією золота та перевищити його, хоча він все ще розглядав його як спекулятивний актив. Кілька керівників Goldman Sachs також раніше стверджували, що волатильність біткойна перешкоджає його здатності бути надійним засобом збереження вартості.

Незважаючи на ці неоднозначні повідомлення, прихильність Goldman цифровим активам залишається чіткою. Фірма планує розгорнути три проекти токенізації до кінця року, націлені як на ринки США, так і на європейський ринок.

Біткойн як резервний актив

На 2024 Bitcoin Conference генеральний директор MicroStrategy Майкл Сейлор висловив переконання, що перша країна, яка почне накопичувати BTC шляхом випуску фіатної валюти, може отримати економічну перевагу над іншими.

Сейлор запропонував перерозподілити казначейські резерви з золота та облігацій на біткойни, випустити валюту та боргові зобов’язання для купівлі криптовалюти та запровадити закони, сприятливі для володіння BTC.

Сейлор додав, що країни, особливо ті, що мають значні борги, можуть використовувати біткойн для вирішення своїх економічних проблем, перемістивши резерви з короткострокових активів, таких як золото та облігації, на довгострокові цифрові активи.

Подібним чином сенатор Синтія Ламміс стверджувала, що біткойн може допомогти Сполученим Штатам керувати зростаючим боргом. Відповідно до цього вона запропонувала законопроект, який робить біткойн стратегічним резервним активом виключно для зменшення державного боргу.

30 липня Ламміс заявив у соціальних мережах, що державний борг США перевищив 35 трильйонів доларів, і припустив, що BTC може бути рішенням для його контролю.

Джерело: www.cryptopotato.com