Ethereum виповнюється 10 років: десятиліття блокчейн-революції

Джастін Дрейк підкреслив десятирічний шлях Ethereum від ICO до інституційного визнання, а майбутні спотові Ether ETF знаменують новий етап.

За останні десять років Ethereum змінив ландшафт блокчейну.

Від початкової пропозиції монет до того, як стати другою за розміром криптовалютою за ринковою капіталізацією, Ethereum постійно розвивався, впроваджуючи серйозні оновлення, такі як перехід на рішення Proof-of-Stake (PoS) і рішення масштабування рівня 2, і зміцнюючи свою позицію як наріжного каменю Екосистема Web3, незважаючи на появу кількох альтернатив протягом багатьох років.

10-річна подорож Ethereum

Розмірковуючи про його походження, дослідник Ethereum Foundation Джастін Дрейк зазначив, що первинна пропозиція монет (ICO) Ethereum почалася 22 липня 2014 року, ціна становила 2000 ETH за одиницю продажу за BTC у повністю бездозволному середовищі, позбавленому впливу венчурного капіталу або права власності. періоди.

Ця ставка застосовувалася лише протягом перших 14 днів. Після цього ціна почала поступово знижуватися, з кожним наступним днем пропонуючи менше ETH за одиницю. До кінця періоду продажу 2 вересня 2014 року курс впав до 1337,077 ETH за одиницю.

Повертаємося до сьогоднішнього дня, і динаміка цінностей різко змінилася. Зараз 1 BTC купує менше 20 ETH. Дрейк зазначив, що небагато активів зрівнялися з ефективністю біткойна за останнє десятиліття, і ще менше перевершили його в 100 разів.

Ethereum перетворився на важливий компонент екосистеми блокчейн. Наразі 4,3 мільйона ETH було витрачено на комісію за газ з моменту введення EIP-1559, і очікується, що ще більше буде спалено із запровадженням блоб-транзакцій.

Крім того, механізм ставок Ethereum тепер забезпечує економічну безпеку на 100 мільярдів доларів, що в десять разів більше, ніж біткойн, і підтримує DeFi та повторне ставлення, значно покращуючи економічну пропускну здатність Інтернету цінності.

Інституційна подорож Ethereum починається

Усі очі прикуті до Ether ETF, який, за словами Дрейка, ще більше означав зростаюче визнання Ethereum як цифрового товару, ознаменувавши початок інституційної подорожі криптоактиву.

Чиказька біржа опціонів (CBOE) дебютує з п’ятьма спотовими біржовими фондами Ethereum (ETF) 23 липня, очікуючи на остаточне схвалення регуляторів, як оголосило агентство минулого тижня. Це сталося після схвалення Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) 23 травня, яке дало зелене світло лістингу кількох спотових Ether ETF.

Заплановані до запуску п’ять ETF Ethereum: 21Shares Core Ethereum ETF, Fidelity Ethereum Fund, Invesco Galaxy Ethereum ETF, VanEck Ethereum ETF і Franklin Ethereum ETF.

Щоб залучити інвесторів і забезпечити ринкову позицію, більшість емітентів ETH ETF планують запропонувати тимчасове зниження або відмову від комісій, коли фонди почнуть торгувати.

Джерело: www.cryptopotato.com