ETF на базі Solana схвалено в цій країні: звіт

ETF Solana знаходиться на підготовчій стадії, очікуючи схвалення від бразильської фондової біржі B3 для офіційного запуску.

Комісія з цінних паперів і бірж Бразилії (CVM) схвалила перший у країні біржовий фонд (ETF) на базі Solana.

Схвалення, надане 7 серпня, позиціонує Бразилію попереду інших країн, зокрема Сполучених Штатів, де процес затвердження ETF Solana залишається на початковій стадії з невизначеними перспективами.

Бразильський ETF Solana отримав попереднє схвалення

За даними Exame, місцевого інформаційного видання, нещодавно схвалений ETF Solana наразі перебуває на підготовчій стадії та все ще потребує зеленого світла від бразильської фондової біржі B3 до офіційного запуску.

ETF, створений компанією QR Asset і керований Vortx, ще не має підтвердженої дати свого затвердження та виходу на бразильський ринок.

Коментуючи схвалення, Теодоро Флері, менеджер і інвестиційний директор QR Asset, сказав: «Цей ETF підтверджує наше прагнення пропонувати якість і диверсифікацію бразильським інвесторам. Ми пишаємося тим, що є світовими піонерами в цьому сегменті, зміцнюючи позиції Бразилії як провідного ринку для регульованих інвестицій у криптоактиви».

Цей ETF буде проіндексовано відносно CME CF Solana Dollar Reference Rate, розробленого CF Benchmarks у співпраці з Чиказькою товарною біржею (CME).

Схвалення знаменує прогрес у бразильському криптоінвестиційному ландшафті, додавши до існуючих фондів країни в ефірі та біткойнах, а також її фонди з декількома активами, які охоплюють різні криптовалюти з 2021 року.

Спекуляції на ETF Solana

Зелене світло CVM з’явилося на тлі зростаючого очікування на ринку щодо потенційних схвалень Solana ETF у Сполучених Штатах. На початку цього року Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) дала зелене світло біткойнам ETF у січні та ефірним ETF у червні.

Схвалення останнього було особливо несподіваним, оскільки ефір раніше класифікувався як цінний папір, а не як товар. Ця зміна змусила інвесторів і аналітиків задуматися, чи може Solana отримати подібне схвалення ETF на основі цієї нової інтерпретації.

Декілька менеджерів активів, у тому числі VanEck і Franklin Templeton, висловили зацікавленість у запуску ETF Solana в США. У липні Cboe офіційно попросила SEC дозволити VanEck і 21Shares запровадити ETF на базі Solana.

Незважаючи на ці зусилля, шанси на схвалення залишаються невизначеними. JPMorgan вказує, що поточна класифікація SEC Solana та інших криптовалют як цінних паперів зменшує ймовірність таких схвалень у найближчому майбутньому.

З іншого боку, нещодавнє дослідження GSR Markets показує, що підтримка таких діячів, як колишній президент Трамп, пом’якшила демократичну опозицію, що призвело до двопартійної підтримки регулювання криптовалюти та проклало шлях для схвалення ETF Solana.

Джерело: www.cryptopotato.com