Чи зросте ціна ETH після запуску ETF? Gemini окреслюють можливості

У новому звіті Gemini йдеться про те, що ETF Ethereum можуть залучити мільярди інвестицій, можливо, підвищивши ринкову позицію ETH порівняно з BTC.

Інвестори з нетерпінням чекають запуску спотових ETF Ethereum цього місяця. Але повідомлення про затримки, схоже, роздратували інвесторів.

Але як тільки спотові Ethereum ETF з’являться на підлозі, за оцінками, ці нові продукти залучать чистий приплив у розмірі 3-5 мільярдів доларів США протягом перших шести місяців торгів, згідно з нещодавнім звітом, опублікованим криптобіржею Gemini.

ETF Ethereum готові до масового припливу

Аналіз Gemini показує, що запровадження спотових ETF Ethereum у США може значно збільшити загальну суму активів під управлінням (AUM). Якщо поєднати прогнозовані нові надходження з наявними активами в Grayscale Ethereum Trust (ETHE), загальна AUM для спотових ETF ETF у США може сягнути від 13 до 15 мільярдів доларів США протягом першого півріччя торгів.

У звіті також зазначено, що ринкова вартість Ethereum порівняно з біткойнами наразі близька до найнижчого рівня за останні роки. Однак очікуваний приплив капіталу в ці нові інструменти може потенційно покращити його ринкову позицію порівняно з біткойнами.

Якби співвідношення ETH/BTC повернулося до свого трирічного середнього значення 0,067, це означало б збільшення майже на 20%. Навіть більш оптимістичний сценарій, досягнувши максимального співвідношення 0,087 за цей період, призведе до зростання на 55%.

За словами Gemini, приплив менше 3 мільярдів доларів за перші шість місяців був би «розчаровуючим», враховуючи, що спотові біткойн ETF залучили 15 мільярдів доларів за аналогічний період часу. Тим часом надходження, що перевищують 5 мільярдів доларів, що еквівалентно третині надходжень біткойн ETF, розглядатимуться як високий результат. Досягнення близько 50% надходжень Bitcoin ETF, або близько 7,5 мільярдів доларів, було б «значним сюрпризом для підвищення».

Затримки запуску Spot Ethereum ETF

Наразі вісім емітентів фондів отримали схвалення 19b-4 для спотового Ethereum ETF і очікують остаточного дозволу S-1 для переліку та запуску торгівлі продуктами. Попередні ринкові прогнози передбачали 73% ймовірність запуску цих ETF до 4 липня. Однак останні події значно зменшили ці шанси.

Повідомляється, що SEC запросила додаткові зміни до заявок, що спричинило затримку. Незважаючи на цю невдачу, все ще очікується остаточне затвердження спотових ETF Ethereum. Терміни подовжено, а емітентів коштів попросили подати оновлені заявки до 8 липня.

Джерело: www.cryptopotato.com