Чи можуть економічні дані цього тижня вивести криптовалютні ринки з летаргії?

На економічному календарі Сполучених Штатів попереду короткий, але насичений тиждень, а на криптовалютних ринках панує спокій. Чи зміниться це все?

Крипторинки залишалися в стороні протягом вихідних з дуже незначними рухами для основних компаній, а загальна капіталізація залишалася на рівні близько 2,54 трильйона доларів, де вона була протягом минулого тижня.

У середу в США вихідний, тому фондові ринки будуть закриті, а криптовалютні ринки, ймовірно, буде приглушено.

Тим не менш, дані про роздрібні продажі та звіти PMI (індекс менеджерів із закупівель) можуть пролити світло на напрямок економічного відновлення.

Економічний календар 17-21 червня

Звіти про роздрібні продажі за травень мають бути представлені у вівторок, надаючи інформацію про споживчі витрати на товари тривалого та короткочасного користування, що допомагає оцінити здоров’я економіки, звички споживчих витрат та інфляційний тиск з боку попиту.

Звіти про промислове виробництво в США також повинні бути представлені 18 травня, але вони не мають великого впливу на ширший ринок і торгову активність.

Червневий звіт S&P Global Manufacturing PMI має бути представлений у п’ятницю. Ці дані охоплюють умови ведення бізнесу у виробничому секторі, який робить значний внесок у загальний ВВП і вважається важливим показником умов ведення бізнесу та загального економічного клімату в США.

Зараз багато аналітиків вважають, що політичний прогноз Федеральної резервної системи схиляється до більш консервативної позиції.

Тим не менш, якщо економічні звіти в найближчі пару місяців підтвердять прогноз зниження інфляції та повернення цінового тиску до нормального рівня, очікування щодо зниження ставок можуть бути перенесені.

Це було б добре для високоризикових активів, таких як альткоїни, оскільки більша ліквідність і нижчі ставки означають легший доступ до капіталу для інвестицій.

Однак центральний банк США зараз прогнозує лише одне зниження ставки в цьому році порівняно з трьома прогнозами, які він прогнозував у березні, тому до альтсезону може залишитися ще кілька місяців.

Вплив криптовалютного ринку

Малоймовірно, що економічні звіти цього тижня вплинуть на ринки криптоактивів, тому очікується ще один тиждень низької волатильності.

Біткойн знову впав, зараз торгуючись нижче 66 000 доларів після того, як він провів вихідні на трохи вище цього рівня.

Ethereum досяг 3645 доларів під час азіатських торгів, але втратив цей приріст за останні кілька годин, опустившись до рівня нижче 3500 доларів.

Серед альткойнів було більше червоного, ніж зеленого, з більшими втратами Shiba Inu (SHIB), Avalanche (AVAX), Uniswap (UNI) і Near Protocol (NEAR).

Джерело: www.cryptopotato.com