Біткойн-ведмідь Пітер Шифф прогнозує, що розпродаж BTC ETF переповнить спотовий ринок

Настав час Пітера Шиффа сяяти.

У понеділок Пітер Шифф розкритикував помаранчеву криптовалюту за її нестабільність цін і передбачив, що ринки біткойн ETF ще більше обвалить ринок BTC у ланцюзі.

Засновник і головний економіст, а також глобальний стратег Euro Pacific Capital заявив у понеділок, що цього тижня розпродаж біткойн-ETF покаже масштаби проблем ринку через падіння цін у вихідні.

Згідно з даними Farside Investors, у п’ятницю біткойн-ETF відточили 237,4 мільйона доларів.

Пітер Шифф: у біткойн-ETF буде ще більше проблем

«Як тільки Ethereum і Bitcoin ETF відкриються для торгівлі, CNBC більше не зможе прикрашати масштаби падіння», — сказав Шифф. «Це тому, що ці падіння включатимуть втрати від суботи. Якщо інвестори ETF продають замість того, щоб купувати, ліквідація може переповнити спотові ринки».

Ціна біткойна на криптовалютних біржах впала з максимуму понад 68 000 доларів США тиждень тому до рівня нижче 50 000 доларів США в понеділок, оскільки побоювання щодо рецесії в США охопили світові ринки в паніці. Нещодавно Goldman Sachs підвищив шанси на рецесію до 25%.

Болісні збитки стерли понад півтрильйона доларів з крипторинків за лічені дні, залишивши постраждалих 300 000 криптотрейдерів.

Відповідність резервних активів BTC під питанням

Шифф, затятий довгостроковий скептик біткойнів, також використав понеділок, щоб поставити під сумнів цінність біткойна як резервного активу для урядів і центральних банків.

Це розмова, яку нещодавно просунулися такі політики, як сенатор Вайомінгу Синтія Ламміс (справа) та колишній президент Дональд Трамп. У липні Ламміс запропонував створити стратегічний резерв біткойнів на суму 67 мільярдів доларів.

Така політика диверсифікує баланс Казначейства США на криптовалюту та стане серйозною зміною в ставленні уряду до ресурсів Web 3. Пітер Шифф сказав, що нещодавній криптографічний обвал ціни біткойна доводить, що він не підходить як резервний фінансовий інструмент для державної політики.

«Крах Bitcoin на цих вихідних є прикладом того, чому біткойн ніколи не стане резервним активом для будь-якого великого уряду чи центрального банку», — написав Шифф. «Резервний актив повинен мати відносно низьку волатильність. Його потрібно легко продати, коли це необхідно. Він не може впасти більше, ніж активи, які він повинен хеджувати».

Джерело: www.cryptopotato.com