Банк Англії слідом за Європою та Канадою знижує процентні ставки, чи приєднається ФРС?

Зниження ставки BoE стало першим за чотири роки.

Раніше сьогодні Банк Англії знизив процентні ставки з 5,25% до 5% у рамках першого зниження з початку пандемії Covid-19 у березні 2020 року.

Отже, центральний банк Великобританії наслідував приклад ЄЦБ і Банку Канади раніше цього літа, що викликало запитання щодо наступних кроків Федерального резерву.

BoE повертає кут

З моменту спалаху пандемії в березні 2020 року та подальших наслідків, які відчувалися в наступні роки, більшість глобальних центральних банків вжили жорстких заходів, щоб спробувати побороти галопуючу інфляцію, підвищивши процентні ставки до багаторічних максимумів.

Банк Англії був в авангарді, підвищивши ставки до 5,25% протягом наступних кількох років. Чи справді ці дії були успішними в боротьбі з інфляцією, особливо у Великій Британії, залишається сумнівним, але раніше сьогодні центральний банк вирішив відмовитися від своєї стратегії.

Як повідомляє ВВС, ставки були знижені до 5% під час першого зниження з березня 2020 року. За словами керівника Банку Європи Ендрю Бейлі, рішення було засноване на тому, що «інфляційний тиск достатньо послабився».

Однак він додав,

«Нам потрібно переконатися, що інфляція залишається низькою, і бути обережними, щоб не знижувати процентні ставки занадто швидко або занадто сильно».

Цей крок Великобританії стався менш ніж через два місяці після рішення ЄЦБ показати такий приклад серед західних центральних банків. На початку червня Європейський центральний банк знизив ставку до 3,75% з 4%.

Невдовзі Банк Канади наслідував цей приклад. Крім того, наприкінці липня він знову знизив ставки до 4,5%, на відміну від ЄЦБ, який вирішив залишити їх незмінними протягом літа.

Що щодо ФРС?

Оскільки три головні центральні банки вже демонструють перші ознаки зміни стратегії, усі погляди спрямовані на Федеральну резервну систему США. Його голова Джером Пауелл утримався від обіцянок зробити це після того, як вони припинили їх збільшення менше року тому.

Наразі очікування вказують на кінець вересня, під час наступного засідання FOMC, коли ФРС може фактично знизити ставки.

«Якщо ми побачимо, що інфляція буде знижуватися… більш-менш відповідно до очікувань, зростання залишиться достатньо високим, а ринок праці залишиться відповідним поточним умовам, тоді я думаю, що зниження ставок може бути розглянуто на вересневій зустрічі», Пауелл сказав у середу.

Відсоткові ставки зазвичай безпосередньо впливають на ринок криптовалют. Загалом нижчі ставки означають, що позичити гроші дешевше, і їх можна розподілити в більш ризиковані активи, такі як біткойни, і навпаки. Таким чином, потенційне зниження ставки найбільшою економікою світу може мати величезний вплив на крипторинок.

Однак BTC залишався стабільним протягом останніх кількох годин після оголошення рішення Банку Англії.

Джерело: www.cryptopotato.com