Аналіз цін на Ethereum: більш імовірний прорив до 4 тисяч доларів для ETH

Ціна Ethereum консолідується вище 100- та 200-денних ковзних середніх, що вказує на бичачу тенденцію.

Враховуючи запуск спотових ETH ETF, у середньостроковій перспективі очікується висхідний імпульс, націлений на верхню межу клина.

Технічний аналіз

Автор Шаян

Щоденний графік

Ретельний аналіз денного графіка Ethereum показує, що після того, як він перевищив критичну 100-денну ковзну середню на рівні 3354 доларів, він увійшов у період бічних коливань, коли ціна не мала чіткого напрямку.

Ця фаза підтверджує прорив і передбачає рівновагу між покупцями та продавцями на ринку.

Проте з офіційним запуском спотових ETH ETF і чистим надходженням $106,6 млн у перший день очікується збільшення інтересу до купівлі Ethereum, що відкриває шлях для продовження зростання. У цьому сценарії основною метою для покупців є верхня межа клина на рівні 3,7 тис. доларів США.

Підсумовуючи, ціна обмежена вирішальним діапазоном, обмеженим верхньою межею клина (3,7 тисячі доларів) і значною підтримкою на рівні 3,4 тисячі доларів. Більш імовірним здається бичачий прорив.

eth_price_chart_2704242

4-годинний графік

На 4-годинному графіку покупцям Ethereum було важко подолати попередній значний максимум коливання в 3,5 тисячі доларів через переважаючий тиск продажів, що призвело до періоду бічної консолідації.

Під час цієї консолідації ціна сформувала висхідний клин.

Як правило, ця модель передбачає ведмежий розворот. Однак, враховуючи позитивні настрої на ринку, очікується відновлення попиту, що потенційно призведе до прориву вище клина.

Тим не менш, у разі несподіваного ведмежого прориву ціна може увійти у фазу короткострокового відновлення, перш ніж розпочати наступний імпульсивний бичачий рух. Цей ведмежий сценарій може запропонувати кращу можливість для учасників накопичувати ETH за нижчими цінами.

eth_price_chart_2704241

Аналіз Onchain

Автор Шаян

З огляду на те, що ціна Ethereum відновилася нижче позначки в 3 тисячі доларів США, а також офіційно запущено спотові ETF ETH, аналіз поведінки інвесторів за допомогою метрик у ланцюжку може дати розуміння причин останнього відновлення та вказівок на майбутні тенденції.

На діаграмі нижче показано показник Ethereum Exchange Reserve, який вимірює кількість ETH, що зберігається в біржових гаманцях. Збільшення біржових резервів зазвичай свідчить про те, що інвестори депонують свої монети на біржах, ймовірно, для продажу. І навпаки, зменшення свідчить про накопичення у власників, оскільки монети вилучаються з бірж на довгострокове зберігання.

Останні дані показують, що метрика біржових резервів стрімко падає в останні тижні, особливо після новин про потенційний запуск Spot ETF у липні. Ця тенденція вказує на те, що багато великих інвесторів скористалися нещодавньою корекцією ринку, щоб купити падіння. Зараз ці інвестори вилучають свої монети з бірж, зменшуючи доступну пропозицію та сигналізуючи про довгострокові наміри тримати монети. Це скорочення доступної пропозиції в поєднанні зі збільшенням інтересу до купівлі, викликаного запуском Spot ETF, готує основу для потенційно стійкого зростання в найближчі місяці.

eth_exchange_reserve_chart_2407241

Джерело: www.cryptopotato.com