Список кращих курсів, трейдинг-шкіл та програм для криптовалют у 2024

Винаходи 21-го століття та феномен сучасної епохи, криптовалюта сьогодні стала об’єктом підвищеного попиту та важливості. Хоча більшість людей поки що і не присвячені цьому, багато хто усвідомлює значення криптовалют і, отже, розуміє їх основні концепції. Чому ж має сенс вивчати криптовалюту? На це не таке вже й рідкісне питання є кілька відповідей, і я намагатимусь виділити найважливіші з них.

Насамперед, якщо ви хочете зрозуміти зміни у фінансово-кредитній політиці банків та урядів, ви повинні стежити за революційним впливом криптовалюту. Точніше, якщо вам потрібна неконтрольована транзакція (без участі третіх сторін), настав час розпочати вивчення того, що відбувається сьогодні.

Курси криптовалюти

Крім того, криптовалюта вважається безпечним цифровим золотом, що використовується для швидких платежів по всьому світу, включаючи незаконну економічну торгівлю та чорний ринок. Більше того, це недорогий засіб транзакції. Це означає, що вам просто потрібне базове розуміння того, яку роль криптовалюта як фундамент майбутнього фінансів грає в сьогоденні. Хоча майбутнє невизначене і ніхто не знає, що на нього чекає, це нововведення варто ретельно вивчити, щоб підготуватися до нього.

Цифрова валюта, як нова прогресивна технологія, створювалася на основі комп’ютерних обчислювальних потужностей з широким поширенням через Всесвітню мережу. З цієї причини з’явився новий напрямок Інтернету — технологія блокчейн . Ця тенденція набирає дуже великих обертів, тому важливо самонавчати або проходити курси трейдингу.

Зміст

Що таке блокчейн технології?

Блокчейн технології

Це мережа, що складається з «вузлів», які видобувають біткойни, вирішуючи головоломки, водночас утворюючи децентралізовану технологію. Хоча вона дуже схожа на Інтернет, головна відмінність цієї технології полягає в тому, що вона вільна від хакерів. Точніше, її можна подати як базу даних, яка є спільною та доступною для всіх, хто користується мережею, незалежно від розташування. Незважаючи на те, що спочатку технологію було винайдено для біткойнів, ця форма знайшла своє місце і в повсякденному житті. Наприклад, у наші дні люди використовують її для захисту своїх даних, зберігаючи їх у блокчейні.

Курси для трейдерів по блокчейн

Якщо у вас виник інтерес до криптовалюти, ви повинні перш за все зрозуміти важливість технології блокчейн як основи криптовалюти. Щоб опанувати цей складний аспект Інтернету, необхідно пройти відповідний курс. Хоча існує безліч різних сайтів, які аналізують і намагаються пояснити, що краще для вас, я б рекомендував скористатися професійною допомогою, щоб уникнути непотрібних проблем у майбутньому. Однак при виборі курсу вам необхідно оцінити рівень своїх знань і прийняти єдине мудре рішення.

Список найкращих початкових курсів з блокчейну, з яких ви можете вибрати:

1 — Blockchain AZ™: дізнайтеся, як створити свій перший блокчейн 

Хостинг:  Udemy
Інструктор: Hadelin de Ponteves, Кирило Єрьоменко, SuperDataScience Team

Blockchain AZ

Чому варто вибрати цей курс: UDEMY BEST SELLER  – Якщо ви хочете дізнатися про важливість створення власного блокчейну та самої процедури, цей курс – правильний вибір для вас. Blockchain AZ надасть вам розуміння теорій, що лежать в основі криптовалют, криптовалютних транзакцій, смарт-контрактів і блокчейна. Крім того, він надасть вам практичне навчання для використання цих концепцій. Вимоги для проходження цього курсу — базові знання математики та, звичайно ж, інтерес до блокчейну, його роботи та його структури.

   2 – Основи блокчейна і біткойна

Основи блокчейну

Хостинг:  Udemy
Інструктор: George Levy

Шукаєте спосіб швидко отримати додаткові знання про біткойна і блокчейне? Курс від Udemy може стати чудовим варіантом для розширення ваших знань на цю тему. Це ефективний посібник для всіх, хто зацікавлений у вивченні ключових понять та термінологій, пов’язаних з блокчейном і біткойнами, а також у тому, як вони насправді працюють. Незважаючи на те, що до керівництва включені розширені теми, такі як смарт-контракти та цифрові токени, воно не призначене для розробників, які цікавлять кодування та програмування.

Курси для розробників блокчейна

3 — Створіть блокчейн та криптовалюту з нуля

Хостинг:   Udemy
Інструктор: David Katz

Якщо ви знайомі з використанням редактора коду, у вас є деякий досвід роботи з JavaScript або програмуванням і ви готові продовжити свою освіту, курс « Buddchain and a Cryptocurrency from Scratch » від Udemy ідеально підходить для вас. Цей курс розроблений, щоб навчити вас створювати блокчейн та криптовалюту з нуля. Він призначений для всіх, хто хоче зрозуміти процес створення криптовалюти чи основу системи валют. Крім того, якщо ви хочете вийти на ринок як інженер, то це можливість самостійно побудувати свій перший блокчейн.

4 — Сертифікований розробник Blockchain™

Хостинг:    Udemy
Інструктор: Toshendra Sharma

Якщо ви досягли певного рівня у своїх знаннях у галузі використання блокчейну та готові до практичного набуття досвіду, я б порадив придбати курс Certified Blockchain Developer Course by the Blockchain Council . Цей посібник призначений для програмістів, розробників, інженерів-програмістів, архітекторів та ентузіастів криптовалюти. В основному для тих, кому потрібно довести свої навички, отримати роботу чи збудувати свій бізнес. Незважаючи на базові знання в галузі розробки програмного забезпечення, криптовалюти, AWS та Microsoft Azure, мотивація вважається найважливішою частиною цього навчання.

Отримати сертифікат Blockchain

З швидким розвитком блокчейна та криптовалют потреба у професіоналах у цій галузі зросла. У той же час, фахівці отримали можливість підтвердити свої знання та досвід різними видами дипломів/сертифікатів. Проте вибір найкращого сертифіката може допомогти людині з погляду кар’єрного зростання.

Тому вашим пріоритетом має бути вибір лише найкращого з найкращих.

5 – Сертифікований експерт з блокчейну ™

Хостинг:   Blockchain Council
Інструктор: Toshendra Sharma

Ця сертифікація призначена виключно для досвідчених професіоналів, які мають великі знання в ніші блокчейнів і біткойнів. Передбачається, що ці люди не тільки знають теорію про те, як використовувати, а й використовують свої знання для створення нових прогресивних систем Blockchain. Це навчання може бути корисним для всіх, хто хоче отримати глибоке уявлення про блокчейн та його реалізацію, хто хоче довести свої знання та/або легко отримати роботу. Кінцева мета цієї вичерпної програми навчання та іспитів – надати підтвердження знань сертифікатом у галузі блокчейн.

Курси для трейдерів по криптовалюті

Як я вже згадував раніше, криптовалюта вважається феноменом сучасної доби. Згодом вона стає все популярнішою і поширюється майже на всі аспекти нашого повсякденного життя. Отже, усвідомлення важливості та базове розуміння – важлива частина для кожної сучасної людини. Більше того, багато експертів припускають і намагаються довести роль криптовалюти у майбутньому. Вони стверджують, що ця новинка захопить банки та підірве світову економіку. Незважаючи на те, що ніхто не може знати, що на нас чекає в майбутньому, готовність до змін жодним чином не нашкодить.

При цьому багато експертів присвятили себе створенню різних посібників та курсів для навчання того, як поводитися з цією нововведенням.

6 – Біблія криптовалюти ™ | Біткойн, Ефіріум, Альткойн.

Хостинг:  Udemy
Інструктор: Marshall H, Samy Mkacher

Все, що вам потрібно для курсу Cryptocurrency Bible , – це банківський рахунок, комп’ютер, підключення до Інтернету і привід для вивчення основ криптовалюти. Курс включає фундаментальні знання про те, що таке криптовалюта, як налаштувати гаманець і обмінювати/торгувати цінностями (купувати і продавати криптовалюту). Цей посібник призначений для всіх, хто не має жодних попередніх знань, або має базове розуміння, але потребує вищої освіти, або навіть для професіоналів, які хочуть дізнатися більше про криптовалюти, представлені в цьому курсі.

7 — Криптовалюта стала простішою: навчальний курс для новачків!

Хостинг:   Udemy
Інструктор: Brendan Ellis

Ви цілеспрямована людина, яка тільки починає працювати з криптовалютою? Курс Cryptocurrency Made Easy створений спеціально для вивчення трюків, пов’язаних з торгівлею криптовалютою, а також для знайомства з різними термінами, пов’язаними з цією темою, і, зрештою, щоб стати частиною спільноти з величезним потенціалом для зростання. Вимоги для початку навчання максимально прості — підключення до Інтернету та банківський рахунок. Цей покроковий посібник зі створення облікового запису, купівлі криптовалюти та забезпечення безпеки призначений для всіх, хто шукає відправну точку та трамплін у цьому бізнесі.

8 – Сертифікований експерт з криптовалюти ™

Хостинг:   Blockchain Council
Інструктор: Toshendra Sharma

Якщо ви вважаєте себе професіоналом, володієте глибокими знаннями про криптовалют і використовуєте її для створення нових службових токенів і криптовалют, ви безумовно є частиною цільової аудиторії для цієї сертифікації. Certified Cryptocurrency Expert призначений для всіх, хто хоче довести свої здібності, отримати роботу або має глибоке розуміння використання криптовалюти. Хоча це вважається вичерпним навчанням, ця заснована на іспиті програма надає кваліфікованим фахівцям доказ їхнього досвіду, відокремлюючи їх від натовпу та аматорів, надаючи великі можливості для працевлаштування та вдосконалення.

Біткоїн курси — що таке біткоїн, як працює — основи.

Щоб відокремити свої гроші від держави, в якій ви живете, і створити індивідуальне економічне процвітання, вам необхідно навчитися добувати біткойни. Є багато різних способів навчитися цьому, але треба бути обережним із вибором.

Нижче ви можете знайти список посібників, схвалених експертами.

9 — Сертифікований експерт з біткойнів ™

Хостинг:   Blockchain Council по блокчейну: Toshendra Sharma

За цим онлайн-навчанням слідує іспит, причому як навчання, так і іспит проводяться онлайн. Тривалість Certified Bitcoin Expert™ навчання складає 2-3 години, а іспит триває лише годину. Для отримання цього сертифіката не потрібно жодних попередніх знань чи досвіду, проте він дуже корисний для тих, хто хоче навчатися цього бізнесу. Сертифікований експерт з біткойна призначений для всіх, хто хоче навчитися безпечно торгувати, глибоко розбиратися в біткойнах, довести свій досвід або навіть самостійно побудувати бізнес.

Ethereum Курси для експертів та розробників

Якщо ви вже знайомі з Blockchain і хочете розширити свої знання, розуміння Ethereum може бути дуже корисним. Ethereum часто пов’язані з биткойнами, але з-поміж них є різниця. Обидві мережі засновані на технології блокчейн, але головна відмінність полягає в тому, що блокчейн Ethereum може запускати програмний код будь-якої децентралізованої програми (не лише цифрової валюти). Якщо ви зацікавлені в розумінні методу видобутку Ethereum, я порекомендував би скористатися допомогою професіонала і слідувати покроковому керівництву.

Ось список деяких курсів із цієї ніші.

10 – Сертифікований експерт з Ethereum ™

Хостинг:   Blockchain Council
Інструктор: Toshendra Sharma

Certified Ethereum Expert™ призначений для професіоналів, яким потрібне підтвердження своїх знань. Щоб розпочати цей курс, ви повинні мати базові знання в галузі комп’ютерних наук, криптовалют і т. д. Більше того, щоб отримати цей сертифікат, ви повинні отримати глибоке знання про Ethereum. Ви можете розпочати навчання без попереднього досвіду. Він триває 2-3 години, а кінцева мета – скласти годинний іспит. І навчання, і іспит проводяться онлайн.

11 – Ethereum та Solidity: повне керівництво розробника

Хостинг:  Udemy
Інструктор: Stephen Grider

Повний посібник розробника від Udemy Ethereum and Solidity: The Complete Developer’s Guide розроблено для того, щоб дати інженерам привід до створення програми Ethereum, побудови блокчейнів, показати його справжнє призначення та можливості, розробити смарт-контракти і т. д. За всім цим слідує безліч практичних прикладів. Цей посібник призначений для програмістів та інженерів з базовими знаннями JavaScript і NPM, які одночасно володіють Mac, PC або Linux.

Crypto-traiding – курси криптовалютної торгівлі

Кінцева мета майнінгу криптовалюти – торгівля монетами . Однак цей процес включає складну термінологію і тактику. Професіонали, які опанували мистецтво торгівлі, отримують щоденний дохід (частково чи повністю) з максимальним прибутком та мінімальними втратами. Це означає, що ви повинні вміти читати графіки та індикатори, дізнаватись найкращі обставини та використовувати всі можливості, щоб діяти у потрібний час (ви повинні знати, коли купувати, а коли продавати криптовалюту для отримання прибутку). Щоб зупинити або мінімізувати збитки, ви повинні спочатку вивчити метод торгівлі. Тому я б порекомендував вам список курсів, які могли б бути вам корисні.

12 – Прискорений курс біткойнів для початківців: навчання торгівлі біткойнами

Хостинг:   Udemy
Instructor: Life Progression Project

Прискорений курс для початківців The Bitcoin for Beginners Crash Course пропонує базове розуміння покупки біткойнів з подальшим розумінням можливостей інвестування в біткойни та основ графіків торгівлі криптовалютою . Він призначений для всіх, хто хоче навчитися купувати, торгувати та інвестувати в біткойни. Більше того, єдина вимога – це комп’ютер/інтелектуальний пристрій із підключенням до Інтернету. Після закінчення навчання людина має вміти інвестувати реальні гроші в криптовалюту, і, у разі успішного завершення, курс дає вам шанс на отримання прибутку.

13 – Сертифікований трейдер криптовалюти ™

Хостинг:  Blockchain Council Інструктор: Toshendra Sharma, Rohendra Singh

Certified Cryptocurrency Trader ™ призначена для всіх, хто хоче розуміти ринкові оцінки криптовалюту, розширювати свої інвестиційні портфелі та вивчати технічні індикатори та аналіз торгівлі. Цей курс вважається справді корисним, тому що він охоплює широкий спектр областей. Він включає основи криптовалют та їх аналіз, побудова, управління криптовалютним портфелем і гаманцем, різні типи угод і навіть юридичні аспекти інвестування.

Dapps курси з розробки децентралізованих додатків

З винаходом Біткойна почалася нова ера Dapps. Термін “децентралізовані програми” означає програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом, яке використовує технологію блокчейн. Децентралізовані програми складаються з усього пакету, від бекенда (фонова логіка) до зовнішнього інтерфейсу (видима частина).

Для розуміння цієї складної структури існує безліч посібників та онлайн-курсів, які допоможуть вам у цьому. Просто ознайомтеся із коротким списком нижче.

14 — Ethereum: дизайн та розробка децентралізованих додатків

Хостинг:  Udemy Інструктор: Rajeev Sakhuja

Навчання Ethereum: Decentralized Application Design & Development призначене для всіх, кому зручно встановлювати нове програмне забезпечення та знайомитися з програмуванням. Курс починається з основ, але для нього потрібні попередні знання моделі DOM JavaScript/HTML, технології Blockchain та основних шаблонів проектування. Кінцева мета керівництва – навчити користувачів правильно налаштовувати приватний блокчейн, мережі Ethereum або децентралізовану програму для розробки, визначати та використовувати правильні шаблони проектування для розробки смарт-контрактів.

15 – Децентралізовані додатки (Dapps)

Організатор:  Coursera
Інструктор: Bina Ramamurthy на University of Buffalo

Курс Coursera призначений для підготовки покупців до створення та розробки децентралізованих додатків з використанням функцій та сервісів блокчейну. Він підходить для всіх, хто має попередні знання JavaScript і прагнення освоїти процес розробки блокчейн. 

Курс охоплює базовий дизайн та структуру Dapp (функції та послуги блокчейну). Він випускається Університетом Буффало – Державним університетом Нью-Йорка, і для його освоєння потрібно 4 тижні навчання по 3 ½ години на тиждень.

Курси за смарт-контрактами – для чого потрібні і як використовувати?

При створенні децентралізованої програми для керування пропускною здатністю блокчейна вам необхідно використовувати смарт-контракти. Вони допоможуть вам із грошовим майном, акціями чи чимось цінним при прозорому обміні.

Список курсів, що пояснюють важливість та використання смарт-контрактів, наведено нижче.

16 — Learn Solidity: мова програмування для смарт-контрактів

Хостинг:    Udemy
Інструктор: Toshendra Sharma

Щоб почати навчання за курсом Learn Solidity: Programming Language for Smart Contracts , ви повинні мати базові знання про будь-яку мову програмування (блокчейн, Ethereum та криптовалюта). Якщо у вас є бажання створити власну криптовалюту або написати власні смарт-контракти, ви повинні знати, що вони написані мовою програмування Solidity. Базові та розширені функції Solidity та Ethereum – це перше, з чим ви познайомитеся в цьому курсі. Крім того, ви зможете розробляти свої власні смарт-контракти та децентралізовані програми.

17 – Навчальний матеріал для сертифікованого розробника смарт-контрактів (CSCD)

Хостинг на:   Udemy
інструктор Toshendra Sharma

Study material for Certified Smart Contract Developer (CSCD) курс розроблений для того, щоб навчити вас усьому, що стосується смарт-контактів. За ним слідує екзамен та звання «Сертифікований розробник смарт-контрактів». Вимоги для початку навчання – базові знання мови програмування, а переваги включають легше отримання роботи, створення власного бізнесу та підтвердження своїх навичок у цій сфері.

18 – Смарт-контракти

Хостинг:   Coursera
Інструктор: University of Buffalo

Це другий курс зі спеціалізації Blockchain, який навчає людей програмувати Smart Contracts Blockchain , водночас пропонуючи кращі практики для розробки нових рішень. Цей курс для всіх, хто цікавиться проектуванням та розробкою смарт-контрактів. Точніше, він є розширенням та оновленням контенту першого курсу ( Blockchain Basics )

19 — Сертифікований розробник Solidity Developer®

Смарт-контракти

Хостинг:  Blockchain Council Інструктор: Toshendra Sharma

Сертифікат розробника Solidity може отримати будь-хто, хто володіє глибокими знаннями про Solidity і використовує ці ж знання для створення додатків на основі використання блокчейну або Ethereum. Це досить складний курс, однак за ним слідує підтвердження ваших знань, яке необхідне багатьом людям, які потребують прийому на роботу. Для запуску цього процесу існують певні вимоги, включаючи базові знання про блокчейн та Ethereum, мову програмування та поінформованість про криптовалюти. Тривалість навчання складає 2-3 години (онлайн), а іспит триває лише 1 годину (онлайн).

Solidity Developer®

20 – Сертифікований розробник смарт-контрактів ™

Хостинг:  Blockchain Council Інструктор: Toshendra Sharma

Ця сертифікація призначена для досвідчених професіоналів у ніші смарт-контрактів. Точніше, їх створення та використання для створення програм на основі Blockchain або Ethereum. Навчання та іспит такі самі, як і попередня сертифікація — 2/3 години навчання з екзаменом. Більше того, вимоги для початку цього навчання та переваги сертифікації розробника смарт-контрактів такі самі, як і у разі сертифікації розробника Solidity.

Курси для майнінгу криптовалют для професіоналів!

Ця сертифікація призначена для досвідчених професіоналів у ніші смарт-контрактів. Точніше, їх створення та використання для створення програм на основі Blockchain або Ethereum. Навчання та іспит такі самі, як і попередня сертифікація — 2/3 години навчання з екзаменом. Більше того, вимоги для початку цього навчання та переваги сертифікації розробника смарт-контрактів такі самі, як і у разі сертифікації розробника Solidity.

21 – Посібник з майнінгу криптовалюти – Як заробити гроші за допомогою ПК

Ілюстрація до теми "Курси для майнінгу криптовалют для професіоналів"

Хостинг:  Udemy Інструктор: Fredrik Andersson

Вимоги для початку цього навчання – мати ПК з гарною відеокартою (карти AMD або Nvidia) та знати, як завантажувати та встановлювати програми з Інтернету.  Cryptocurrency Mining Guide розроблено, щоб навчити вас, як налаштувати комп’ютер для майнінгу. У ньому також пояснюється, як працює майнінг та як на цьому заробляти. Будь-хто, хто цікавиться майнінгом та зароблянням криптовалюти на своєму комп’ютері, відмінно підходить для проходження цього курсу.

Курси зі зберігання криптовалюти та криптовалютних гаманців

Вивчення того, що таке криптовалютний гаманець, як він працює, та пошук найкращих на ринку – важлива частина використання криптовалюти. Крипто-гаманці – це насправді програми, які зберігають відкриті та закриті ключі.

Щоб зрозуміти процес зміни балансу у вашому гаманці, ви можете подумати про проходження курсу.

22 — Повний посібник із зберігання криптовалюти на Ledger Nano S

Ledger

Хостинг:  Udemy Інструктор: Caleb Yeoh

Мета цього покрокового посібника – навчити вас основам використання Ledger Nano S (налаштування, скидання та відновлення). Він розроблений для всіх, хто володіє і хоче використовувати Ledger Nano . Наприкінці цього навчання покупець повинен мати можливість безпечно використовувати Ledger та мати можливість перекладати криптовалюти.

Зберігання криптовалюти на Ledger Nano S

23 — Курс гаманців криптовалюти: надійно захистіть свої криптовалюти!

Хостинг:   Udemy Інструктор: Suppoman

Вимоги для проходження The Cryptocurrency Investment Course 2017 – наявність комп’ютера і доступу в Інтернет. Цей тренінг надасть вам знання про криптовалютні гаманці — як вони працюють, які їх переваги, як створити кожен із гаманців та як здійснювати переклад. Кінцева мета цього курсу – навчити вас, як безпечно зберігати свої криптовалюти та зберігати спокій при роботі на ринку.

Загалом якісні курси криптотрейдингу пропонують комплексний підхід до навчання, охоплюючи всі аспекти торгівлі, від базових знань до просунутих стратегій та психологічних аспектів. Це дозволяє трейдерам усіх рівнів підвищити свої навички та впевненість у торгівлі на ринку криптовалют.

Автор Alex Smith

Має професійну підготовку в галузі мікроелектроніки та апаратного програмування, а також понад 30 років досвіду роботи з системами обробки та передачі даних, включаючи обладнання для майнінгу криптовалют. Готуючи матеріал для читачів блогу BuyCrypt успішно застосовує свій великий технічний бекграунд для максимально точної передачі змісту матеріалів з джерел, що використовуються.