Ці економічні фактори можуть привести Біткоін до «стану повільного крововитоку» (Bitfinex)

Незважаючи на те, що позитивні потоки ETF компенсують тиск на BTC, актив не зміг проштовхнути свій максимум.

Оскільки ризикові активи у фінансовому секторі наразі виглядають вразливими, ринкові експерти визначили економічні фактори, які можуть поставити біткойн (BTC) у подібний світ і підштовхнути його до «стану повільного крововитоку».

Відповідно до звіту Bitfinex Alpha, ризикові активи починають виглядати вразливими через побоювання, що влада Сполучених Штатів не скоро знизить процентні ставки. Минулого тижня ці активи, включно з BTC, постраждали після того, як регулятори оприлюднили переконливіші, ніж очікувалося, дані щодо робочих місць. Проте BTC виявився стійким і грамотно впорався з впливом даних завдяки постійним надходженням на спотовий ринок біржових фондів (ETF) США.

Майбутня зустріч у США та звіт

Починаючи з 13 травня спотові біткойн-ETF в США мали 19-денну серію припливу, яка була перервана лише вчора (10 червня). Тривалий приплив зіграв значну роль у підтримці ціни біткойна в п’ятницю після того, як цифрова валюта впала більш ніж на три тисячі протягом години.

Аналітики кажуть, що, хоча надходження ETF підтримують ціну біткойна, ця тенденція може бути порушена наступного тижня через сигнали інфляції, які можуть з’явитися після звіту про індекс споживчих цін у США. Крім того, майбутнє засідання Федерального комітету відкритого ринку США щодо процентних ставок також може вплинути на потоки ETF.

«Результати цих короткострокових економічних сигналів можуть вплинути на продовження надходжень і поставити BTC в середовище з діапазоном або повільним витоком», — сказав Bitfinex.

Крім майбутньої зустрічі та звіту, наразі ставки фінансування на безстрокових ф’ючерсних ринках біткойнів є високими, що свідчить про те, що трейдери платять премію за відкриття довгих позицій. Зростання відкритого інтересу (OI) до ф’ючерсів CME на біткойни та надходження ETF свідчать про те, що трейдери використовують можливість арбітражу між ф’ючерсними та спотовими ринками.

6 червня OI біткойна на основних криптовалютних біржах досяг історичного максимуму в 36,8 мільярда доларів, і, незважаючи на корекцію ціни в п’ятницю, OI наразі перевищує 36 мільярдів доларів. Bitfinex порівняв падіння в п’ятницю з флешем кредитного плеча, який знищив багато довгих позицій кредитного плеча на альткойнах і нейтралізував ставки фінансування.

Біткойн не в змозі проштовхнути минулий діапазон

Незважаючи на те, що позитивні потоки ETF компенсують тиск на BTC, актив не зміг проштовхнути свій максимум. Перед падінням у п’ятницю BTC піднявся до найвищого діапазону понад 71 500 доларів США вперше після того, як у травні було досягнуто найнижчого відхилення діапазону нижче 57 000 доларів.

Незважаючи на те, що Bitfinex не очікує негайного значного падіння, нездатність біткойна подолати максимуми діапазону залишається причиною для занепокоєння.