Спотовий Ether ETF від Grayscale стикається з потенційним відтоком 110 мільйонів доларів США на день: Кайко

Аналітики Kaiko повідомляють про потенційні щоденні відтоки в розмірі 110 мільйонів доларів для нового Ether ETF Grayscale, схожого на перехід ETF GBTC.

Відповідно до звіту Kaiko, майбутній спотовий біржовий фонд Ether (ETF) Grayscale потенційно може отримати середній відтік у розмірі 110 мільйонів доларів на день, якщо він буде слідувати тенденції, встановленій Bitcoin Trust компанії в перший місяць.

Цей прогноз слідує за схваленням спотових ефірних ETF Комісією з цінних паперів і бірж США минулого тижня.

Відтоки ETH ETF від Grayscale можуть сягнути 110 мільйонів доларів

11 січня Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) перейшов із закритого фонду на ETF. Як повідомили аналітики Kaiko 27 травня, за перший місяць відтік його активів під управлінням (AUM) склав 23%, що становить до 6,5 мільярдів доларів.

AUM Grayscale’s Ether Trust (ETHE) становить 11 мільярдів доларів. Якщо ETHE спостерігає подібний рівень відтоку, як і GBTC, це може призвести до середньодобового відтоку в розмірі 110 мільйонів доларів США, що становить 30% від середньодобового обсягу ETH на Coinbase.

За останні три місяці ETHE Grayscale торгувався з дисконтом до 26% від вартості чистих активів (NAV). Дослідники Kaiko припускають, що як тільки ETHE переходить на спотовий ETF, «розумно очікувати» відтік або викуп, оскільки ця знижка звужується.

Вілл Кай, керівник відділу індексів у Kaiko, прокоментував схвалення SEC спотових ефірних ETF, заявивши, що це означає, що агентство розглядає базовий актив (без ставок) як товар, а не цінний папір. Цай додав, що це має значні позитивні наслідки для регулювання подібних токенів у США щодо торгівлі, зберігання та передачі.

Схвалення SEC Ethereum ETF

Ймовірність схвалення SEC стала більш очевидною минулого тижня після того, як кілька емітентів внесли зміни до своїх документів, щоб виключити ставки. 20 травня Bloomberg навіть підвищив шанси на схвалення з 25% до 75%.

Кайко зазначив, що можливість схвалення ETF поступово знижувалася протягом останнього місяця через зростаючу невизначеність щодо регуляторного статусу ETH.

Тим часом дисконт Grayscale Ether Trust (ETHE) зменшився після того, як SEC спочатку схвалила спотові ефірні ETF 23 травня, хоча ETHE ще не почав торгуватися як спотовий ETF.

1 травня ETHE торгувався з дисконтом понад 25% до вартості чистих активів (NAV). Однак, за даними YCharts, цей показник стабільно знижувався протягом місяця, досягнувши 24 травня 1,28%.

Аналітики Kaiko підкреслили, що відтік GBTC компенсувався припливом в інші біткоін ETF до кінця січня. Вони прийшли до висновку, що навіть якщо надходження в Ether ETF «розчарують у короткостроковій перспективі», схвалення є важливим для ETH і може значно змінити настрої ринку щодо цього активу.