Пошук біткойнів і падіння соціальних настроїв: роздрібна торгівля залишається відсутньою, оскільки ціни ростуть

Роздрібна торгівля ще не повністю вийшла на крипто-ринки, незважаючи на те, що ціни на біткойн закрилися на рекордних рівнях, згідно з настроями в соціальних мережах і пошуковій мережі. 

Кількість пошукових запитів біткойн у всьому світі впала до ринкового мінімуму, незважаючи на те, що цього тижня ціни на активи перевищили 71 000 доларів.

За даними Google Trends, пошуковий інтерес до біткойнів зріс у березні, коли цей актив досяг історичного максимуму, але відтоді впав до рівня 2023 року.

Ціна біткойна повністю не залежала від пошукового трафіку, зауважив технологічний підприємець Майк Альфред у дописі на X 6 червня. Це привело до висновку, що роздрібна торгівля ще не прийшла до цієї вечірки та що ринкову динаміку спричинили інституційні інвестори.

«Але простий факт полягає в тому, що це інституційно керований бичачий ринок, і ми все ще можемо перебувати на дуже ранніх стадіях цього процесу».

Соціальні настрої слабшають

Ці висновки підтвердив криптоаналітик Майлз Дойчер, який 6 червня порівняв кількість переглядів криптовалюти на YouTube із попередніми циклами. За даними, коли біткойн досяг 70 000 доларів у ринковому циклі 2021 року, пов’язаний контент YouTube і постачальники контенту отримували близько 4 мільйонів переглядів на день. цифри. Однак, коли BTC перевищив 70 000 доларів у 2024 році, кількість переглядів на YouTube становила лише близько 800 000.

«Роздрібна торгівля ще не повернулася», — сказав аналітик, який додав: «Більшості учасників ринку було набагато складніше орієнтуватися в цьому циклі, ніж у попередніх підйомах». Крім того, альткойни показали низьку ефективність, що вплинуло на настрої ринку.

«Альткойни значною мірою поступаються біткойну, створюючи розбіжність у настроях і ціні».

Соціальні настрої значною мірою контролюються роздрібною торгівлею, яка звертається до криптовалют і соціальних мереж, щоб отримати новини, оновлення, торгові поради тощо. Інституційні трейдери покладаються на менеджерів фондів, які виконують роботу за них.

Незважаючи на відсутність залученості роздрібної торгівлі, індекс страху та жадібності біткойна залишається на зеленому рівні з показником «надзвичайної жадібності» 78.

Перспективи криптовалютного ринку

Загальна ринкова капіталізація залишалася незмінною протягом останніх 24 годин і становила 2,77 трильйона доларів. 4 червня його підвищив виключно біткойн, який досяг внутрішньоденного максимуму в 71 740 доларів.

Актив дещо знизився під час ранкової азіатської торгової сесії в четвер і на момент написання статті торгувався на рівні трохи більше 71 000 доларів.

Ethereum зріс на 1% за день і досяг 3850 доларів, а альткоїни залишаються неоднозначними, у більшості з них більше червоного, ніж зеленого.