Ось коли може бути запущений спотовий ETF Ethereum BlackRock після оновленої заявки S-1

Аналітики припускають, що спотові біржові фонди Ethereum (ETF) у США можуть бути запущені цього літа.

BlackRock представила переглянуту заяву про реєстрацію пропонованого спотового ETF Ethereum. Оновлена ​​форма S-1 також включала докладну інформацію про інвестора початкового капіталу компанії.

Наразі аналітики припускають, що спотові біржові фонди ефіру (ETF) у США можуть запуститися до кінця червня.

BlackRock розкриває інформацію про інвестора початкового капіталу

Найбільший у світі керуючий активами представив змінену заяву про реєстрацію S-1 майже через тиждень після того, як Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) затвердила форми 19b-4 для восьми ETF Ethereum, включаючи запропонований ним iShares Ethereum Trust. Обидві заявки повинні бути схвалені, перш ніж ETF зможе розпочати торгівлю.

В оновленій версії BlackRock розкрила інформацію про свого стартового інвестора, який зобов’язався придбати акції на суму $10 млн. 21 травня 2024 року. У результаті інвестор отримав 400 000 акцій за ціною 25,00 дол. кожна. Керуючий активами також повідомив, що акції котируватимуться і торгуватимуться під тикером «ETHA».

Ерік Балчунас поділився своєю думкою про розвиток подій, висловивши оптимізм щодо його значення. Він очікував, що незабаром будуть і інші, ймовірно, супроводжувані ще одним раундом уточнених коментарів від персоналу. Хоча Балчунас запропонував запуск наприкінці червня як можливий, він підкреслив, що ймовірність схвалення буде вищою приблизно 4 липня, вважаючи більш раннє схвалення «малоймовірним шансом».

Аналітик Bloomberg ETF Джеймс Сейффарт зазначив, що оновлений S-1 від BlackRock «майже напевно є тією взаємодією, яку ми шукали у S-1 після схвалення 19b-4. Емітенти та SEC працюють над точковим запуском ETF Ethereum».

Hashdex відкликав пропозицію спотового ETF Ethereum

Ця подія відбулася того ж дня, коли була опублікована заява про те, що Hashdex нещодавно відкликала свою пропозицію щодо спотового ETF ETF, наступного дня після того, як його конкуренти, включаючи BlackRock та сім інших емітентів, отримали на нього схвалення.

Жодної інформації про причини рішення Hashdex або про те, чи планує вона повторно подати свою пропозицію, надано не було. Згідно з початковою заявкою, поданою у вересні 2023 року, пропозиція Hashdex про спотовий ETF Ethereum об’єднала спотові активи Ether з ф’ючерсними контрактами на Ether в рамках одного продукту, щоб знизити потенційні ризики маніпулювання.

Hashdex також прагнув створити свій спотовий ETF Ether, який відображатиме щоденні зміни базової ціни Ether Nasdaq, щоб вирішити проблеми регулюючих органів щодо маніпулювання ринком.

Конкуренти, такі як Fidelity, ARK 21Shares і Franklin Templeton, зосередилися виключно на спотових ETF-ETF, вносячи останні поправки, такі як припинення підтримки ставок ETH у відповідь на відгуки SEC.