Монети меми відступають, оскільки біткойн (BTC) намагається зберегти 71 тис. доларів (спостереження за ринком)

WIF, FLOKI і BONK втратили близько 5-6% за день.

Зростання ціни біткойна було зупинено на рівні трохи менше 72 000 доларів, незважаючи на вражаючі надходження ETF вчора, і з того часу актив відновився приблизно на тисячу доларів.

Більшість альткойнів сьогодні також трохи в мінусі після вчорашнього значного зростання, але BNB все ще перевищує 700 доларів, тоді як LINK впав на 3%.

BTC бореться за $71 тис

Біткойн провів спокійні вихідні, коли його ціна в основному становила близько 67 500 доларів після відновлення після падіння в п’ятницю до 66 600 доларів. Однак понеділок був набагато більш насиченим і позитивним для биків, оскільки активи підскочили приблизно на три тисячі і ненадовго перевищили бажану позначку в 70 000 доларів.

Після цього відбулося ще одне незначне відновлення, під час якого криптовалюта впала до 68 700 доларів, але в середу «бики» знову почали наступ.

Кульмінацією цього став стрибок ціни до 15-денного піку в 71 767 доларів США. Таким чином, основний цифровий актив відійшов менше ніж на 3% від свого історичного максимуму, зареєстрованого в середині березня. Ці прибутки відбулися на тлі чергового дня масових надходжень американських спотових біткойн-ETF.

Тим не менш, їх було недостатньо, щоб підтримувати пробіг BTC, і криптовалюта відновилася приблизно на тисячу доларів і зараз становить трохи менше 71 000 доларів. Його ринкова капіталізація впала нижче 1,4 трильйона доларів, а його домінування над альтернативами становить 50,3% на CG.

Bitcoin/Price/Chart 06.06.2024. Source: TradingView

Монети меми відступають

Після значного зростання, зареєстрованого вчора, більшість альтернатив з більшою капіталізацією сьогодні стали червоними. Це стосується BNB, SOL, XRP, DOGE, TON, ADA, SHIB і DOT, але їх щоденне відновлення є зовсім незначним порівняно з їхнім зростанням учора.

LINK і UNI впали трохи більше (3% і 4,5% відповідно), але перший все ще перевищує 17 доларів, тоді як другий знаходиться на північ від 10 доларів.

Деякі з найпопулярніших мем-монет втратили більше вартості. Наприклад, WIF знизився на 6%, FLOKI на 5%, а BONK впав на 4,5%.

Загальна капіталізація криптовалютного ринку знизилася на 30 мільярдів доларів із вчорашнього піку, але вона все ще близька до 2,8 трильйона доларів.

Cryptocurrency Market Overview. Source: QuantifyCrypto