Крайній термін SEC: емітенти ETF Ethereum мають подати проекти форм S-1 сьогодні

Спотові ETF Ethereum наближаються до дебюту ринку, оскільки SEC запитує переглянуті форми S-1 від потенційних емітентів.

За даними джерел, знайомих із ситуацією, SEC доручила потенційним емітентам подати змінені форми S-1 до п’ятниці, 31 травня.

Це сталося після затвердження форм 19b-4 23 травня, що стало важливою віхою у цьому процесі.

Схвалення ETF Ethereum у процесі

Нещодавнє схвалення форм 19b-4 стало важливою віхою, досягнутою завдяки зміні в останню хвилину керівництва SEC. Отже, емітенти не підготували форми S-1 наперед. Попри це прогрес спостерігається: SEC зараз активно взаємодіє з емітентами для доопрацювання цих форм.

Джерела, знайомі із ситуацією, як повідомляється, підтвердили, що SEC запросила проект документації S-1 сьогодні, у п’ятницю. Після цього агентства агенція надасть свій перший раунд коментарів, який призведе до подальших поправок. Запуск ETF Ethereum вимагає схвалення SEC форм 19b-4 та S-1, які зазвичай проходять кілька доопрацювань перед остаточним твердженням.

Досі VanEck подавав змінену форму S-1 у день затвердження ETF. BlackRock наслідувала цей приклад 30 травня, докладно описавши початкові інвестиції у розмірі 10 мільйонів доларів для свого ETF.

Хоча деталі початкових інвестицій щодо прості, до розгляду інших аспектів форм може знадобитися більше часу. Очікується, що форми S-1 пройдуть ще як мінімум два раунди подачі проектів, перш ніж вони будуть остаточно доопрацьовані.

Змішані настрої щодо затримок

Ерік Балчунас раніше зазначав, що завершення оформлення реєстраційних заяв S-1 може зайняти додатковий час, що потенційно може затримати запуск спотових ETF-ETF.

“Я не знаю, наскільки швидким буде цей прискорений шлях, але, ймовірно, це буде божевільна сутичка протягом наступних кількох днів, можливо навіть тижнів – залежно від S-1”, – зазначив він.

Незважаючи на можливі затримки, аналітики JPMorgan зберігають оптимізм, очікуючи, що спотові торги Ether ETF розпочнуться задовго до листопада. Вони сприймають схвалення ETF і ширший криптоландшафт як все більш політичний фактор напередодні президентських виборів у США в 2024 році.

Співзасновник Split Capital Захір Ебтікар зазначив, що несподіване схвалення застало багатьох зненацька, і негайний запуск викликав би більш волатильний ціновий рух. Він зазначив, що затримка дозволяє трейдерам передбачати та підготуватися до потенційного припливу коштів.

Аналітик GSR Research Браян Рудік додав, що затримка, хоч і не має великого значення, є незначним позитивним моментом, який може залучити ранні притоки та підвищити ціну ETH.