Домінування біткойнів зростає, у той час як Binance Coin та інші альткоїни червоніють (Market Watch)

За останні кілька днів показник зріс майже на 1%.

Похмурі ціни біткойна на вихідних були ненадовго перервані незначним підвищенням до 70 000 доларів США, але актив зупинився на своєму шляху та повернувся на звичне місце.

Більшість альткойнів сьогодні також досить мляві, окрім BNB, NEAR, FIL, FET та деяких інших, які зафіксували помітне падіння цін.

Домінування BTC зростає

Минулого тижня біткойн продемонстрував сильний приплив ETF, оскільки ці фінансові інструменти продовжували свою вражаючу серію, і тепер вони зареєстрували 19 днів поспіль позитивних потоків. Останній день, коли вони бачили відтоки, був рівно місяць тому, 10 травня.

Це призвело до деякої волатильності та прибутку для базового активу. Все почалося минулого понеділка зі сплеску з $67 500 до понад $70 000. Після того, як його спочатку зупинили, BTC повернувся з сильнішим поштовхом, який підвищив його до 71 600 доларів у середу та 72 000 доларів у п’ятницю.

Саме там ведмеді вийшли зі схованок і розпочали масовий крок, що призвело до падіння біткойнів більш ніж на три тисячі за години. Таким чином, біткоїн впав до 68 400 доларів і залишив понад 400 мільйонів доларів ліквідації на всьому ринку.

Вихідні були набагато менш насиченими подіями, оскільки BTC трохи відновив позиції та становив близько 69 000 і 69 500 доларів. Раніше сьогодні він намагався підскочити до 70 000 доларів, але його зупинили, і тепер він повернувся в діапазон.

Його ринкова капіталізація все ще становить менше 1,370 трильйона доларів, але його домінування над альтернативами зросло майже на 1% з п’ятниці до 51,4% на CG.

Bitcoin/Price/Chart 10.06.2024. Source: TradingView

BNB відступає

Binance Coin був одним із найбільших приростів минулого тижня, коли він перевищив 700 доларів і зареєстрував новий історичний максимум у трохи більше 715 доларів. Однак відтоді він почав падати, і минулі 24 години не були добрими. За цей період актив впав на 5% і становить менше 650 доларів.

NEAR, FIL, FET і CRO є одними з інших найгірших показників за минулий день, тоді як більшість альт з більшою капіталізацією мають або незначний приріст, або незначні втрати.

Загальна капіталізація криптовалютного ринку залишилася на рівні близько 2,660 трильйона доларів.

Cryptocurrency Market Overview. Source: QuantifyCrypto