Власника Incognito Market заарештовано після того, як ФБР відстежило криптотранзакції платформи

У 23 роки, звинувачений у керуванні інкогнітоним ринком та вимагаючи користувачів, Руї-Сіан Лін також переробив себе як експерт з криптовалют.

Тайваньському національному звинувачується у керованому ринку інкогніто, базару з наркотиками Darknet, і заарештовано після того, як влада відстежувала транзакції платформи.

Платформа здійснила понад 100 мільйонів доларів на криптовалюту за рахунок продажу незаконних наркотиків, таких як фентаніл.

Засновник ринку інкогніто заарештований та звинувачений

18 травня влада США заарештувала 23-річний Руї-Сіан Лін, який працював під псевдонімом “Pharoah”, в нью-йоркському аеропорту Джона Ф. Кеннеді. За словами помічника директора ФБР, відповідального Джеймса Сміта, Лін керував інкогнітоним ринком близько чотирьох років, відповідав за його операції, включаючи продавців, службовців та клієнтів, і був головним керівником.

За цей час Лін зібрав мільйони доларів особистого прибутку, а ринок інкогніто став одним з найбільших онлайн -платформ з продажу наркотиків. Платформа сприяла купівлі та продажу наркотиків, таких як амфетаміни за рецептом, такі як Adderall, MDMA, LSD та кокаїн, використовуючи Monero та Bitcoin. У свою чергу, Лін здійснив 5% скорочення кожного продажу, коли користувачі спрямовували кошти через платформу.

Лін стикається з обвинуваченням, включаючи одну кількість відмивання грошей, один підрахунок участі у постійному злочинному підприємстві, один підрахунок змови на наркотики та один підрахунок змови на продаж неправильних та фальсифікованих ліків.

За даними ФБР, вони визначили власника ринку інкогніто, відстежуючи криптовалюту з ринку на обмінний рахунок від його імені. Офіцер цільової групи ФБР Марк Рубенс заявив, що біржа надала посвідчення водія, електронну пошту та номер телефону.

Прокурор США Даміан Вільямс заявив у понеділок, коли Лін з’явився в суді, що так звана «темна павутина» не є святилище для осіб, які намагаються займатися незаконною діяльністю.

Ліну загрожує довічне ув’язнення

Incognito Market припинив свою діяльність у березні після того, як у результаті шахрайства користувачі не змогли отримати доступ до своїх коштів. Потім, як повідомляється, адміністратори почали вимагати від постачальників сплати комісій у розмірі від 100 до 20 000 доларів США в залежності від їх розміру, щоб запобігти публічному витоку даних їхніх клієнтів.

Незважаючи на звинувачення, Лінь, який називає себе розробником криптовалюти та ентузіастом конфіденційної монети Monero, повідомив на X, що на початку квітня він провів чотириденний семінар з кіберзлочинності та криптовалюті для 30 поліцейських у Поліцейській академії Сент-Люсії. У разі визнання винним Ліню загрожує обов’язкове довічне ув’язнення за звинуваченням у злочинному підприємництві.

Тим часом Росс Ульбріхт, людина, яка стоїть за даркнет-ринком наркотиків Silk Road, зіткнулася з аналогічними звинуваченнями і була засуджена за той самий злочин. Він отримав довічне ув’язнення. Примітно, що звинувачення у змові з наркотиками, висунуте Ліню, передбачає обов’язкове мінімальне покарання у вигляді 10 років та максимальне потенційне покарання у вигляді довічного ув’язнення. За двома іншими звинуваченнями максимальне покарання в сукупності становить 25 років ув’язнення.