Важлива новина про позов Ripple проти SEC від 30 травня: подробиці

Ознайомтеся з останніми діями Ripple проти SEC.

ТЛ; ДР

Ripple подала заявку на закриття даних, пов’язаних із клопотанням SEC, стверджуючи, що її фінансові звіти не мають відношення до справи, тоді як регулятор стверджує, що вони мають вирішальне значення.
2020 року наглядовий орган подав до суду на фірму за залучення незареєстрованих цінних паперів на суму 1,3 мільярда доларів. Позов зараз перебуває в суді, і Ripple здобула часткову перемогу в судах.

Найновіші розробки

Після періоду відносної бездіяльності судовий позов між Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) та Ripple знову загострився. Зовсім недавно компанія подала лист у відповідь на підтримку свого клопотання про закриття даних, пов’язаних з клопотанням регулятора про винесення рішення та засоби правового захисту. Спочатку Ripple прагнула запечатати та відредагувати деякі докази та фінансові документи, але SEC виступила проти цього кроку.

«Суд має відхилити прохання Ripple про приховування інформації про фінансові операції та продаж цінних паперів, оскільки ця інформація є «судовими документами», оскільки вона лежить в основі аргументів, поданих сторонами на підтримку свого клопотання про засоби правового захисту, і, отже, може мати тенденцію впливати на Рішення суду про засоби правового захисту», – заявило агентство раніше цього місяця.

Американський регулятор цінних паперів наполягає на тому, що такі дані можуть дати більше ясності про продаж Ripple XRP багато років тому і відіграти ключову роль у судовому процесі. Однак, за словами компанії, історичні контракти “не мають постійної актуальності”, оскільки вона внесла певні поправки до своїх процедур продажу XRP:

«Ripple більше не продає XRP через позабіржові транзакції з характеристиками, які суд визначив як «інституційний продаж» у спрощеному порядку. Поточні продажі Ripple XRP клієнтам для використання у поєднанні з продуктом ODL Ripple не мають жодних відповідних умов позабіржових контрактів, таких як знижки, які пропонують досвідчені контрагенти».

Короткий зміст позову

Юридична сварка між організаціями розпочалася у грудні 2020 року, коли SEC звинуватила Ripple у незаконному залученні понад 1,3 мільярда доларів США під час незареєстрованого розміщення цінних паперів шляхом продажу XRP. У наступні роки битва зазнала численних змін і досягла своєї пробної фази у квітні 2024 року.

Обидві сторони представили мировим суддям необхідні документи та записки і, за словами американського адвоката Джеремі Хогана, тепер чекають на рішення судді.

Дехто вважає, що Ripple здобула гору в судовому процесі, оскільки минулого року вона здобула три важливі (хоча і часткові) перемоги в суді. Ціна XRP зростала після кожного тріумфу, а це означає, що вирішальна перемога компанії може позитивно вплинути на актив. Якщо вам цікаво дізнатися більше про цю справу та її потенційний вплив на оцінку XRP, перегляньте наше спеціальне відео нижче: