Біткойн-майнери стикаються з ще більшими проблемами через стрибки хешрейту та складнощі коригування

Біткоїн-майнери переживають важкі часи, особливо після того, як минулого місяця подія навпіл скоротила винагороду за блоки, а тепер хешрейти знову зростають.

29 травня Luxor Technology’s HashRateIndex повідомив, що семиденний хешрейт Біткойна досяг рекордного максимуму в 659 екзахешів на секунду (EH/s).

Більш того, за даними Bitinfocharts, середній хешрейт мережі за вихідні досяг рекордного максимуму 732 EH/s.

Цей сплеск потужності мережі означає ще більший біль для майнерів біткойнів, оскільки майнінг кожного блоку стає все складнішим і конкурентоспроможнішим. З іншого боку, високі хешрейти означають високу безпеку для блокчейна Біткойн.

Конкуренція у майнінгу біткойнів посилюється

HashRateIndex пояснив, що зростання хешрейту може вказувати на те, що публічні біткойн-майнери виконують свої замовлення ASIC за графіком. Це означає, що включається потужніше обладнання, що посилює конкуренцію у міру того, як в мережу надходить більше хеш-потужності.

Image

7-денний хешрейт #Bitcoin досяг рекордного максимуму в 659 EH/s, що на 13,6% більше ніж мінімум після скорочення в 580 EH/s.

Поточний середній час блокування становить 9 хвилин та 26 секунд, додав він. Найбільші публічні майнери замовили обладнання на 76,6 EH/s на 2024 рік. Крім того, 12,9 EH/s із цієї кількості мали бути поставлені в першому кварталі, а майже EH/s — у другому кварталі, повідомляє HashRateIndex. який додав:

“Незалежно від того, звідки він виходить, нинішній сплеск хешрейту вдарить майнерів значним підвищенням складності приблизно через 8 днів”.

За оцінками платформи, коригування складності становитиме 5,97%. Складність – це міра конкурентоспроможності майнерів у мережі. Нині він становить 84,38 трлн після падіння з історичного максимуму 88,1 трлн раніше цього місяця. Ще одне коригування вгору означатиме ще більший біль для майнерів.

«Якщо ціна Біткойна залишиться стабільною, наступне коригування, швидше за все, поверне ціну хешрейту нижче за $50 на годину на день», — додали в компанії.

Hashprice – це міра того, скільки майнер може розраховувати заробити на певній кількості хешрейту.

Спад цін на хеш

Ціна хеша в даний час складає всього 53 долари за петахеш за секунду на день і впала на 46% з початку року.

Ціни на хеш зросли до 400 доларів на годину на годину під час піку циклу криптовалютного ринку в 2021 році, але впали на 87%, оскільки прибуток від майнінгу скорочується на тлі конкуренції, що росте, витрат на енергію та обладнання, а також хешрейту мережі.

Це змусило великі майнер-компанії шукати дешевшу енергію у країнах Африки та Скандинавії.