Інституційні гроші вливаються в Ethereum-адреси, які зберігають понад 10 тисяч ETH

На централізованих криптовалютних біржах Ethereum менше, ніж Bitcoin.

Усі очі прикуті до Ethereum ETF. Несподіваний поворот подій SEC минулого місяця спричинив сплеск адрес, що містять великі обсяги ETH протягом цього періоду.

Така тенденція потенційно може вказувати на вкрай необхідне відродження найбільшого в світі альткойна, який намагається подолати рівень опору в 4000 доларів.

Багаті інвестори накопичують ETH

За останні три тижні кількість адрес Ethereum, які містять 10 000 або більше ETH, зросла на 3%. Цей показник розглядається як індикатор зростання інституційних інвестицій та накопичення китів Ethereum та заможних людей.

Популярний криптоаналітик Алі Мартінез написав у Twitter:

«Кількість адрес #Ethereum, що зберігають 10 000+ $ETH, зросла на 3% за останні три тижні, що свідчить про важливий сплеск купівельного тиску!»

Таким чином, сплеск адрес із великими холдингами ETH свідчить про посилення купівельного тиску та попиту з боку інвесторів з глибокими кишенями. Потенційно це може бути майбутнім підвищенням цін на Ethereum, оскільки зростання пропозиції часто є передвісником зростання цін на активи.

Це сталося через місяць після того, як Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) прийняла знакове рішення затвердити спотовий ETF Ethereum. Фінансовий наглядовий орган надав дозвіл на вісім окремих продуктів ETF, що відстежують Ethereum, запропоновані Grayscale, VanEck, ARK Invest, Franklin Templeton, Fidelity, BlackRock, 21Shares і Invesco Galaxy.

Ці лістинги дозволять традиційним інвесторам отримати доступ до криптовалюти через регульовані механізми інвестування, а також, як очікується, відкриють новий приплив капіталу, одночасно підвищуючи її доступність і ліквідність. Отже, кити оптимістично налаштовані на розвиток, про що свідчить накопичена в результаті активність.

Ethereum пропонується на біржах

рідше, ніж Bitcoin

Подальшим підтвердженням цієї тенденції є дані Glassnode, які показують, що централізовані біржі відчувають кризу пропозиції як для біткойнів, так і для Ethereum. На основних біржах залишається лише 11,73% загальної пропозиції біткойнів і ще менше 10,56% пропозиції Ethereum.

Це вказує на те, що інвестори вилучають і прибирають свої криптовалюти поза біржами, ще більше сигналізуючи про тенденцію накопичення.

Коли пропозиція на біржах висихає, це може створити тиск на підвищення цін, оскільки залишкова ліквідність поглинається покупцями. Цікаво, що зараз на біржах Ethereum навіть рідше, ніж Bitcoin.