Ripple (XRP) укладає стратегічну угоду на Близькому Сході: подробиці

«Наше партнерство з DIFC Innovation Hub обіцяє сприяти впровадженню технології блокчейн у регіоні», — сказав генеральний директор Ripple.

  • Ripple співпрацює з Дубайським міжнародним фінансовим центром (DIFC) для вдосконалення блокчейну та криптоінновацій в ОАЕ, зосереджуючись на компаніях на ранніх стадіях розвитку та масштабах.
  • Ця співпраця вважається важливою віхою для DIFC, що посилює його роль як глобального центру талантів і технологій.

Ripple і Дубай

Ripple планує зміцнити свою глобальну присутність шляхом партнерства з Дубайським міжнародним фінансовим центром (DIFC). DIFC — це особлива економічна зона в місті, створена як фінансовий центр для компаній, що працюють на Близькому Сході, в Африці та Південній Азії. Він регулюється Управлінням фінансових послуг Дубая та пропонує клієнтам 50-річну гарантію нульового оподаткування доходів і прибутків компаній.

Майбутня співпраця має на меті збільшити впровадження криптовалюти серед компаній на ранній стадії розвитку та масштабування, а також представити переваги технології блокчейн суб’єктам зони. З цього приводу виступив генеральний директор Ripple Бред Гарлінгхаус, який назвав ОАЕ «однією з найрозвиненіших юрисдикцій у світі», коли справа доходить до прозорості регулювання для компаній, які мають ліцензії на надання крипто-послуг.

«Наше партнерство з інноваційним центром DIFC обіцяє стимулювати впровадження технології блокчейну в регіоні, оскільки XRPL продовжує залишатися провідним блокчейном для стартапів і розширених компаній регіону, які створюють реальні варіанти використання», — додав він.

У 2021 році Ripple оприлюднила фонд XRP розміром 1 мільярд для сприяння розробці та новим глобальним варіантам використання XRP Ledger (XRPL). Наразі компанія профінансувала понад 160 команд, які створюють XRPL у 47 країнах.

Аріф Амірі, генеральний директор DIFC, назвав угоду з Ripple «важливою віхою», яка «ще більше зміцнює роль DIFC як провідного глобального центру талантів, технологій та інновацій».

Цікаво відзначити, що регіональний офіс Ripple на Близькому Сході та Африці (MEA) розташований у Дубайському міжнародному фінансовому центрі. Менш ніж рік тому зона схвалила XRP для використання, що означає, що ліцензовані криптофірми, які працюють у межах, можуть використовувати токен у своїх послугах.

Ріс Меррік, керуючий директор Ripple, Близький Схід і Африка, вважає, що прогресивний підхід ОАЕ до фінансових технологій у поєднанні з фондом Ripple XRP може створити «родючий ґрунт для інновацій» у регіоні.

«Наша нова співпраця з DIFC розширить можливості регіональних талантів для створення наступного покоління фінансових рішень на XRP Ledger, зміцнюючи позиції ОАЕ як провідного фінтех-центру в усьому світі», — заявив він. 

Прогноз ціни XRP

Ціна рідного токена Ripple, як і решти крипторинку, серйозно впала під час масштабного обвалу в понеділок. Проте XRP вдалося відшкодувати частину втрат і наразі коштує близько 0,6 дол.

Це пояснюється тим, що загальна ринкова капіталізація відновила понад 300 мільярдів доларів після мінімуму, зафіксованого в понеділок. XRP був в авангарді зростання після останніх подій на фронті Ripple проти SEC, коли суддя наказав компанії сплатити штраф у розмірі 125 мільйонів доларів замість 2 мільярдів доларів, які вимагало агентство.

Джерело: www.cryptopotato.com