На думку аналітиків Bitfinex, саме тому Біткойн може відступити далі

Понижальний тиск на неявну волатильність на ринку опціонів може призвести до зупинки або незначного зниження BTC.

У понеділок вранці біткойн (BTC) ненадовго перетнув позначку в 70 000 доларів, а потім впав до 66 000 доларів, але аналітики криптобіржі Bitfinex кажуть, що провідний цифровий актив може знизитися ще більше в найближчі дні.

Відповідно до останнього звіту Bitfinex Alpha, можливе падіння біткойна може бути спричинене значним тиском на спад через неявну волатильність на ринку опціонів.

Стан ринку опціонів Bitcoin

Після того, як тиждень тому президент Сполучених Штатів Джо Байден вибув з президентських перегонів 2024 року, волатильність повернулася на ринок криптовалюти, коли передбачувана волатильність опціонних контрактів BTC зросла до чотиримісячного максимуму в 68,6%

З наближенням вихідних і ринком у очікуванні виступів колишнього президента Дональда Трампа та кандидата в президенти Роберта Ф. Кеннеді на конференції Bitcoin 2024 у Нешвілі, припущена волатильність знизилася. Bitfinex пояснює це зниження трейдерами зниженням ризиків і закриттям своїх позицій напередодні події.

Хоча BTC ненадовго впав нижче діапазону $64 000, він продовжив свою висхідну траєкторію та зберігав бичачий імпульс протягом кількох днів. Актив зіткнувся з сильним опором у регіоні від 68 000 до 69 000 доларів і витримав падіння на 7,24% протягом тижня.

29 липня BTC нарешті перевищив 69 000 доларів, ознаменувавши новий 7-тижневий пік, але в наступні години різко повернувся. Bitfinex очікує, що рівень від 68 000 до 69 000 доларів продовжить діяти як опір, і BTC може залишатися нижче цих ліній.

BTC може зупинитися або відступити

Під час біткойн-конференції на вихідних ринок став свідком короткого сплеску реалізованої волатильності; однак припущена волатильність продовжувала падати. Bitfinex каже, що такі рухи зазвичай спостерігаються до закінчення терміну дії опціонів, особливо якщо не існує значних майбутніх подій або каталізаторів.

Аналітики виявили, що в п’ятницю закінчився термін дії 61 000 опціонів BTC з коефіцієнтом пут-колл 0,62 і умовною вартістю 3,1 мільярда доларів. Це вказує на значну активність на ринку опціонів, спричинену зниженням ризиків короткострокових дзвінків, і є короткостроковими ціновими каталізаторами, такими як запуск біржового фонду Ethereum і завершення конференції в Нешвіллі.

«Заглядаючи вперед, ринок продовжуватиме перетравлювати новини з Нашвілла та коригуватиметься, оскільки місячний термін дії закінчиться наприкінці тижня. Ми очікуємо потенційного подальшого тиску на неявну волатильність», — заявили аналітики Bitfinex.

Оскільки неявна волатильність все ще знижується, BTC, швидше за все, зупиниться або відійде ще більше від зони опору в 68 000-69 000 доларів.

Джерело: www.cryptopotato.com