Вирішення позову Ripple проти SEC надходить? Генеральний директор Бред Гарлінгхаус бере участь

Подивіться, що генеральний директор Гарлінгхаус сказав про можливе вирішення справи між Ripple і SEC США.

  • Компанія Ripple отримала перевагу в своїй судовій боротьбі з SEC, забезпечивши кілька часткових перемог у суді та знявши звинувачення з топ-менеджерів.
  • Припущення щодо найближчого вирішення проблеми, ймовірно, підвищили ціну XRP, ненадовго зробивши її шостою за величиною криптовалютою.

Великі новини на горизонті?

Судова битва між Ripple і Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) бере свій початок у грудні 2020 року, коли регулятор звинуватив компанію та деяких її керівників у проведенні незареєстрованої пропозиції цінних паперів через певні продажі XRP.

Позов пройшов через незліченну кількість подій за останні кілька років, перш ніж у квітні 2024 року розпочав судовий розгляд. Дехто вважає, що Ripple здобула перевагу завдяки трьом частковим перемогам у суді протягом 2023 року.

Перший (і, мабуть, найважливіший наразі) стався майже рівно рік тому. Тоді суддя Торрес постановив, що програмні продажі фірми вторинним торговим платформам не є пропозиціями інвестиційних контрактів.

Незабаром після цього магістрати відхилили намір агентства оскаржити це рішення, а генеральний директор Ripple Бред Гарлінгхаус і виконавчий голова Кріс Ларсен були зняті з усіх звинувачень, висунутих Комісією.

Остаточне рішення справи ще не оголошено, і воно може бути продовжено на невизначений термін через складність судового процесу та можливі апеляції з обох сторін. З іншого боку, деякі експерти вважають, що угода не за горами.

Американський юрист Джеремі Хоган вважає, що офіційне завершення може настати до кінця літа, тоді як Фред Рісполі назвав 31 липня ймовірною датою врегулювання.

Генеральний директор Ripple Гарлінгхаус також дав свої два центи на це питання, передбачаючи вирішення «дуже скоро». Він не повідомив, чи ведуть зараз його компанія та SEC переговори про врегулювання, сказавши, що є «останній шматок» до того, як справа буде закрита:

«Постанова була зрозуміла суддею. Є ще одна остання інформація про ці інвестиційні контракти, продані установам. Ми очікуємо рішення дуже скоро, але ми не можемо передбачити, коли саме суддя винесе рішення».

Прогноз ціни XRP

Підвищені очікування щодо близького завершення справи можуть бути одними з факторів, які нещодавно позитивно вплинули на оцінку XRP. Ціна токена ненадовго перевищила 0,63 долара 18 липня, рівень, який востаннє спостерігався в березні, тоді як його ринкова капіталізація перевищила 34 мільярди доларів, а потім повернулася до 32,5 мільярда доларів. Таким чином, на деякий час XRP став шостою за величиною криптовалютою.

Тим, кому цікаво дізнатися більше про позов Ripple проти SEC і про те, як це може вплинути на ціну токена, не соромтеся переглянути наше спеціальне відео нижче:

Джерело: www.cryptopotato.com