Ось скільки установ можуть вкласти в спотові ETF Ethereum на початковому етапі (звіт)

Spot Ethereum ETF можуть отримати несподіваний приплив у розмірі 4 мільярдів доларів протягом перших 5 місяців після запуску.

Позиції трейдерів демонструють помірний ступінь хвилювання навколо спотових ETF Ethereum. Згідно з дослідженням K33, незважаючи на відносно спокійний тиждень, очікується, що очікуване надходження цих коштів відобразить вибуховий шлях, який спостерігався під час запуску Bitcoin ETF.

Фактично, прогнози дослідницької компанії свідчать про те, що спотові ETF Ethereum потенційно можуть свідчити про надходження приблизно 4 мільярдів доларів США в ці інвестиційні інструменти протягом першого п’ятимісячного періоду після їх запуску.

Очікується надприбуток у розмірі 4 мільярдів доларів США для ETF Ethereum

Очікується, що майбутній запуск біржових фондів (ETF) на основі Ethereum у Сполучених Штатах, що дозволить здійснювати прямі інвестиції в Ether, приверне значні надходження. Відповідно до останнього звіту фірми, ці ETF можуть отримати близько 4 мільярдів доларів США протягом перших п’яти місяців.

Дослідження K33 провели порівняння між активами під управлінням існуючих біржових продуктів на основі Ethereum у всьому світі та подібних продуктів Bitcoin, а також проаналізували відкритий інтерес (OI) у ф’ючерсних контрактах на Чиказькій товарній біржі (CME), популярному ринку для інституційні інвестори.

У звіті підкреслюється, що в той час як поточний відкритий інтерес до ф’ючерсів на ETH на CME становить 23% від розміру ф’ючерсів на BTC, середня частка ф’ючерсів на ETH становить близько 35% ф’ючерсів на BTC з моменту початку їх торгівлі на CME у 2021 році. Ця розбіжність свідчить про значний інституційний попит на ETH на ринку США, згідно з K33.

Схвалення спотових біткойн-ETF спричинило зростання ціни найбільшого цифрового активу у світі на понад 60%, що згодом призвело до нових рекордних значень. Згідно з K33, запровадження Ethereum ETF може призвести до того, що ETH перевершить BTC після майже двох років відставання.

Тим часом аналітик Bloomberg ETF Ерік Бальчунас раніше передбачив, що спотові ETF Ethereum привернуть від 10% до 20% припливу, який спостерігає аналог Bitcoin.

«10 може бути багато. але я б принаймні поділив на 5, коли справа доходить до очікувань щодо спотових ETF Ether щодо потоків/обсягу/медіа/все, що стосується спотових ETF біткойнів. Тим не менш, захоплення 20% того, що вони отримали, було б величезною перемогою/успішним запуском за звичайними стандартами ETF».

Емітенти Ether ETF відмовилися від ставок

Заявники спотового Ethereum ETF стратегічно видалили частини зі своїх заявок, які дозволяли б розмістити активи фонду, щоб, ймовірно, заспокоїти занепокоєння SEC. Цей крок стався тому, що SEC розглядає стейкинг як незаконну пропозицію криптовалютних платформ, яка потенційно є незареєстрованими цінними паперами. Регулятор навіть вжив заходів проти різних криптоплатформ за те, що вони пропонували послуги стейкингу клієнтам із США.

Примітно, що у звіті K33 також підкреслюється, що виключення функції стекінгу з Ethereum ETF не вплине негативно на надходження в ці інвестиційні продукти.

Фірма зазначила, що в канадських Ethereum ETF 99% активів під управлінням зберігаються у фондах, які не передбачають стейкінгу, тоді як у європейських продуктах відповідний показник становить 98%.